Alte 2000 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi donate regiunii transnistrene
Full Article 1 minutes read

Alte 2000 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi donate regiunii transnistrene

Reprezentanții de la Tiraspol au preluat astăzi, 12 aprilie, cele 120 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din totalul celor 942 de doze ce au fost repartizate cu titlu gratuit localităților din stânga Nistrului și municipiului Bender, dintre care 822 au fost ridicate pe data de 6 aprilie.

De asemenea, autoritățile de la Chișinău le-au informat pe cele de la Tiraspol despre disponibilitatea de a transmite cu titlu gratuit alte 2000 de doze de vaccin AstraZeneca dintr-un lot nou de donație din partea României pentru Republica Moldova. Specialiștii de profil din regiune au ridicat setul de documente însoțitor, urmând ca în zilele apropiate să revină pentru definitivarea formalităților necesare, transportarea acestora și administrarea în raioanele de est ale țării.

Concomitent, pe lângă cele 2000 de doze de vaccin AstraZeneca, de la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică urmează a fi ridicate și 2000 de seringi de 0,5 ml pentru procesul de vaccinare și 20 de cutii de siguranță pentru colectarea seringilor utilizate.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au donat 3910 de doze de vaccin AstraZeneca localităților din stânga Nistrului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: