digi24.ro

Alte 8 decese și 1 783 infectări cu coronavirus au fost confirmate în Moldova

Alte 1783 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 169 de cazuri în regiunea transnistreană. De asemenea, au fost raportate 8 decese în rândul pacienților infectați anterior.

Din numărul total de cazuri, 20 sunt asociate cu contact în afara țării: 5-Ucraina, 3-Franța, 3-România, 3-Rusia, 2-Italia, 1-Austria, 1-Catar, 1-Spania, 1-Turcia.

Numărul total de teste efectuate – 8834.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 390742. Din numărul total de cazuri, 120 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (25-medici, 58-asistenți medicali, 37-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1445 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 126 în stare extrem de gravă și 11 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte  295 persoane au fost vindecate. În total, 367199 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 5667 persoane, iar 12 628 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, au fost raportate alte opt decese provocate de COVID-19, dintre care trei în regiunea transnistreană.

Deces 10.445 din 14.01.2022: Bărbat de 83 de ani din r. Fălești, internat în IMSP SC. Bălți. Comorbidități: anemie diferențiată, consecințe traumei cranio-cerebrale.

Deces 10.446 din 16.01.2022: Femeie de 79 de ani din r. Cahul, internată în IMSP SR Cahul. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, hepatită, encefalopatie.

Deces 10.447 din 16.01.2022: Femeie de 85 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, hipertensiune arterială, encefalopatie, nefropatie.

Deces 10.448 din 06.01.2022: Femeie de 68 de ani din or. Cahul, internată în IMSP SR. Cahul. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, hepatită, encefalopatie.

Deces 10.449 din 14.01.2022: Bărbat de 74 de ani din r. Dondușeni, internat în IMSP SCR. „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune renală, FiA permanentă, chist renal, astm cardiac.

Deces 10.450 din 14.01.2022: Femeie de 84 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, encefalopatie, cașexie.

Deces 10.451 din 13.01.2022: Femeie de 66 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: hipertensiune arterială, pielonefrită, anemie, cardioscleroză, artrită.

Deces 10.452 din 15.01.2022: Femeie de 75 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie, diabet zaharat, obezitate.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Avocatul lui Tauber, despre absența deputatei de la ședințele de judecată: „Nu este o încălcare” VIDEO

Avocatul Sergiu Moraru, care o reprezintă pe deputata Marina Tauber în dosarul în care este învinuită de finanțarea ilegală a ex-Partidului „ȘOR”, susține că absența clientei sale de la ședințele de judecată nu ar fi o încălcare. Apărătorul parlamentarei, care a părăsit țara în urmă cu peste 6 luni și nu a mai revenit, a sugerat că, de fapt, neprezentarea ar fi „un drept” de care beneficiază, fiindcă instanța a acceptat cererea privind examinarea cauzei în lipsa acesteia. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 14 iulie.

Clienta nu se prezintă la ședințele de judecată pentru că a fost solicitată, înaintată o cerere… Mai întâi au existat câteva cereri de amânare, în condițiile în care era antrenată în ședințele parlamentare și în tratamente medicale. Motiv pentru care, atât timp cât a fost obligatorie prezența doamnei Tauber și la solicitarea procurorilor inclusiv, s-a înaintat solicitarea – „înaintați cerere de examinare în lipsă”. (…) Înaintați cerere de examinare în lipsă și dați-ne posibilitatea să nu tergiversăm examinarea procesului. Asta a fost solicitare și din partea procurorului. În cele din urmă, pentru a nu tergiversa examinarea procesului, am înaintat o cerere prin care am rugat instanța de judecată să accepte ca circumstanțe excepționale necesitatea de a se deplasa în alte activități în care era antrenată. Și instanța a admis ca cauza să fie examinată în lipsa Marinei Tauber. Motiv pentru care neprezența nu este o încălcare. Dar este un drept al doamnei Tauber, de care a beneficiat”, a declarat Sergiu Moraru.

Amintim că Marina Tauber este cercetată pe cinci capete de acuzate – falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției.

Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Ultima dată aceasta a fost văzută la Moscova, pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: