Андрей Мардарь / NewsMaker

Alți 241 de moldoveni au fost testați pozitiv cu Covid, iar 21 au decedat

Alte 241 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21 de decese în rândul pacienților infectați anterior.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Numărul total teste efectuate – 2171, dintre care 588 teste Rapid – Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 249.139.

Din numărul total de cazuri, 1 este lucrător medical (asistent medical).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2261 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 222 în stare extrem de gravă (41 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 631 persoane au fost vindecate. În total, 237.405 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3478 persoane, iar 15 676 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, anunțăm înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 5710: Femeie de 56 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 5711: Femeie de 78 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 5712: Femeie de 65 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, boală hipertonică.

Deces 5713: Bărbat de 60 ani, din r. Ștefan Vodă, internat în SCR ,,Timofei Moșneaga”. Comorbidități: angor pectoral, hipertensiune arterială.

Deces 5714: Femeie de 77 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, diabet zaharat.

Deces 5715: Bărbat de 65 ani, din r. Anenii Noi, internat la SR  Anenii Noi. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 5716: Femeie  de 69 ani, din r. Ceadîr-Lunga, internată la SR Ceadîr-Lunga.  Comorbidități:boală hipertonică.

Deces 5717: Femeie de 68 ani, din mun. Comrat, internată în SR Comrat. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 5718: Femeie de 89 ani, din r. Briceni, internată în SR Briceni. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 5719: Femeie de 63 ani, din r. Soroca, internată în SR Soroca. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 5720: Femeie de 77 ani, din r. Anenii Noi, internată în SR Anenii Noi. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 5721: Femeie de 88 ani, din r. Dubăsari, internată în SR Criuleni. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 5722: Femeie de 72 ani, din mun. Chișinău, internată în SCM „Sf. Treime”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 5723: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău, internat în IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 5724: Bărbat de 71 ani, din mun. Cahul, internat în SR Cahul.  Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 5725: Bărbat de 67 ani, din r. Ungheni, internat în SR Ungheni. Comorbidităț: diabet zaharat.

Deces 5726: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău, internat în SCM ,,Gh Paladi”. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 5727: Bărbat de 62 ani, din r. Dondușeni, internat în SR Dondușeni. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Deces 5728: Femeie de 78 ani, din r. Cantemir, internată în SR Cantemir. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 5729: Femeie de 82 ani, din mun. Cahul, internată în SR Cahul.  Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 5730: Femeie de 70 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie, boală hipertonică.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ministerul Justiției

Fostul șef al CNA, Iulian Rusu, desemnat membru în comisia Vetting: alături de cine va evalua judecătorii și procurorii

Parlamentul a desemnat noi membri ai comisiilor de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor, printre care și Iulian Rusu, ex-șeful Centrului Național Anticorupție (CNA), implicat într-un scandal după ce fosta șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a făcut dezvăluiri despre un presupus „șantaj cu informații compromițătoare” asupra judecătorilor.

În urma hotărârilor aprobate de Parlament, Gerrit-Marc Sprenger, Marcel van de Wetering și Iulian Rusu au fost desemnați în calitate de membri ai Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. Candidaturile lui Gerrit-Marc Sprenger și Marcel van de Wetering au fost propuse de partenerii de dezvoltare, iar candidatura lui Iulian Rusu a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, Marcel van de Wetering are o experiență de peste 30 de ani în domeniul justiției, pe care a obținut-o activând în Regatul Țărilor de Jos. Iar Gerrit-Marc Sprenger a fost, anterior, observator al procesului de vetting a judecătorilor și procurorilor desfășurat în Albania.

Iulian Rusu este de profesie jurist. Este absolvent al Universității Oxford, având titlul de magistru în drept. Are o experiență profesională vastă, de peste 20 de ani, activând inclusiv în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiției și director al Centrului Național Anticorupție.

Totodată, Pierangelo Padova, Laura Oana Ștefan și Ion Graur au fost desemnați în calitate de membri în Comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor. Candidaturile lui Pierangelo Padova și Laura Oana Ștefan au fost propuse de partenerii de dezvoltare, iar cea a lui Ion Graur – de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Pierangelo Padova a activat mai mulți ani în sistemul de drept din Republica Italiană. Laura Oana Ștefan are o experiență de peste 20 de ani în domeniul dreptului, activând atât în sectorul public, cât și cel privat. De asemenea, a fost expert pentru diverse instituții internaționale, printre care Comisia Europeană, Banca Mondială, PNUD. Ion Graur are o experiență vastă în domeniul dreptului și, anterior, a fost expert în mai multe organizații internaționale, printre care Consiliul Europei.

Comisiile de evaluare sunt formate din câte nouă membri, numiți cu votul a 3/5 din deputații aleși, iar cinci dintre aceștia sunt propuși de partenerii de dezvoltare. Cinci dintre ei sunt propuși de partenerii de dezvoltare.

***

Amintim că în aprilie, fFosta șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat că, în septembrie 2022, a intrat în conflict cu Sergiu Litvinenco, Iulian Rusu și Eugen Rurac. „Eu nu eram de acord cu modalitatea în care aceste persoane făceau justiție în țară”, a precizat ea, adăugând că i-a avertizat că, dacă „vor continua cu metodele incorecte”, le va intenta dosare penale. Dragalin a afirmat că „ei aveau informație cât de cât compromițătoare” cu privire la judecători, iar această informație „se folosea ca să fie șantajați, să acționeze într-un anumit mod”.

Între timp, în urma declarațiilor fostei șefe a Procuraturii Anticorupție, Iulian Rusu a scris pe o rețea de socializare că „fazele de lună plină amplifică stările emoționale și psiho-emoționale negative”.

Iulian Rusu a fost director al Centrului Național Anticorupție (CNA). A fost numit în funcție, pentru un mandat de cinci ani, în februarie 2023. Candidatura lui a fost propusă de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și a fost susținută cu votul a 57 de deputați. În octombrie 2023, Iulian Rusu și-a dat demisia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: