„Am descoperit lucruri foarte grave”. PAS a explicat de ce va boicota ședința parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Am descoperit lucruri foarte grave”. PAS a explicat de ce va boicota ședința parlamentului

Fracțiunea PAS va boicota ședința din 2 iulie a parlamentului. Anunțul a fost făcut de către președintele fracțiunii, Igor Grosu, în cadrul unui briefing. Acesta a motivat decizia prin faptul că guvernul și-a asumat miercuri, 1 iulie, răspunderea pentru mai multe proiecte de lege, „fără a urma procedura democratică”.

„Motivul principal este maniera în care Dodon și partidul lui încearcă să închidă gura parlamentului, să facă această instituție nefuncțională, sub paravanul luptei cu COVID-ul. Ieri și-au asumat răspunderea pe cele trei proiecte de legi fără a veni în parlament, pentru a urma procedura legală, democratică”, a declarat Igor Grosu.

Deputații PAS au ținut să îi transmită un mesaj lui Igor Dodon:

„Moldova este o republică parlamentară și parlamentul nu poate fi deconectat atunci când dorește Igor Dodon. Noi suntem aleși de cetățeni și suntem obligați ca legile care țin de bunăstarea cetățenilor să le studiem, îmbunătățim și să le votăm”, a mai spus Grosu.

Deputatul Radu Marian susține că executivul ar încerca să ascundă unele detalii importante privind situația economică reală din țară.

„Noi am analizat modificările la bugetul de stat pe care vrea să le facă acest guvern și am descoperit lucruri foarte grave. În loc să blocheze urgent cheltuielile inutile ale autorităților publice și să ofere un ajutor real businessului și agricultorilor și să mențină locurile de muncă, guvernul crește și mai mult deficitul bugetar, la o sumă enormă la 17,5 miliarde de lei sau 8,3% din PIB, un deficit bugetar de trei ori mai mare decât cel înregistrat anul trecut. (…) Avem un guvern rupt de realitate, gata să bage țara în faliment”, a spus parlamentarul.

Menționăm că o decizie similară a anunțat Platforma DA, grupul parlamentar Pro Moldova și Partidul ȘOR.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: