„Am imunitate deja”. Dumitru Alaiba reacționează la un fake despre el aruncat în spațiul public
Full Article 3 minutes read

„Am imunitate deja”. Dumitru Alaiba reacționează la un fake despre el aruncat în spațiul public

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a venit cu o reacție după ce mai multe canale anonime de Telegram au publicat imagini cu caracter compromițător, dintr-o saună, în care susțin că ar apărea el. Oficialul a declarat că este vorba despre un fals. Totodată, el a sugerat că fake-ul a fost aruncat în spațiul public cu scop de denigrare în contextul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din această lună. 

Pe 1 octombrie, mai multe canale anonime de Telegram au publicat o serie de imagini foto și video în care o persoană, despre care susțin că ar fi ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, apare într-o saună în compania unei femei goale și alături de substanțe narcotice.

Dumitru Alaiba a venit cu o reacție, declarând că este vorba despre un fake.

O nouă zi – un nou fals. (…) Știu că, prin activitatea și discursul meu, am deranjat mulți corupți în țara noastră, inclusiv din cei adăpostiți de Kremlin. Și, fiind vizați, deseori au recurs la mizerii. (…) Am imunitate deja. Am zece ani de experiență. Au aruncat multă mizerie spre mine. Ca să vezi, încă stau în picioare și îmi caut de treabă. Nici atunci, și nici acum, nu mă voi lăsa intimidat de noroiul pe care îl aruncă ei în spațiul public. (…) Ba chiar, când văd cine și cum ne atacă, văd în acțiunile lor panică și agonie. Ei niciodată nu au fost atât de slabi, cum sunt acum. (…) Cât ei stau și truchează video-uri ieftine (sincer, tehnologiile moderne permit o calitate mult mai bună) și născocesc falsuri, noi vom continua să muncim pentru oamenii acestei țări, o modernizăm și o îndreptăm spre acel viitor de care a fost lipsită decenii întregi de hoți și corupți”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a subliniat că, Republica Moldova se află în campanie electorală, ceea ce va face ca în spațiul public să apară „multe falsuri și denigrări”. Astfel, el a făcut apel la vigilență.

Precizăm că, pe 20 septembrie, a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în data de 20 octombrie.

Dumitru Alaiba este membru al Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, implicat activ în actuala campanie electorală: formațiunea a înaintat-o la alegerile prezidențiale pe actuala șefă a statului, Maia Sandu, și s-a înregistrat în calitate de participant la referendum, cu opțiunea „Da”. Dumitru Alaiba participă la acțiunile de promovare a candidatei PAS și plebiscitului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: