„Am să dau explicații în maniera mea”. Nantoi dă vina pe „experții” de la Moscova, după criticile față de discursul din parlament
Full Article 3 minutes read

„Am să dau explicații în maniera mea”. Nantoi dă vina pe „experții” de la Moscova, după criticile față de discursul din parlament

Deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi a venit cu precizări urmare a declarației sale despre „perspectiva strălucitoare” a „fetelor frumoase din Moldova” în condițiile „lumii ruse”, care a stârnit critici. El a spus că la următoarea ședință a Parlamentului va explica, în maniera sa, ce a avut în vedere. Totuși a menționat că declarația i-a fost ruptă din context și că „cei care sunt experți în manipularea opiniei publice de la Moscova au dat indicația de a sustrage atenția opiniei publice de la mesajul de bază a declarației” sale. 

La emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Nantoi a fost solicitat să-și explice declarațiile, făcute la ședința Parlamentului din data de 14 iunie, care au stârnit critici.

„Foarte scurt, declarația îmi aparține, declarația este un document integral și să rupem din context 3 rânduri… Doamna Răileanu mi se pare că s-a indignat cel mai mult, care n-a votat declarația de condamnare a politicilor Federației Ruse de genocid în raport cu copiii din Ucraina, n-a fost în Bucea, n-a votat declarația de condamnare a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. În opinia mea, cei care sunt experți în manipularea opiniei publice de la Moscova au dat indicația de a sustrage atenția opiniei publice de la esență, de la mesajul de bază a declarației că trebuie să fim uniți pentru a riposta acestor amenințări a lumii ruse care vine peste noi”, a menționat Nantoi.

Totodată el a spus că la următoarea ședință a Parlamentului va explica, în maniera sa, ce a avut în vedere.

„Eu probabil am să ies la tribună, la următoarea ședință, și am să dau explicații în maniera mea care n-am absolvit MGIMO-ul (nota red. Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse)”, a comunicat Nantoi. 

La ședința Parlamentului din data de 14 iunie, Nantoi a spus „ce ar putea însemna pentru Moldova să devină parte din „lumea rusă”. El a amintit că, recent, la Moscova au dansat „fetele frumoase din Moldova”. „Nu gratuit, cred”, a adăugat deputatul. Nantoi s-ar fi referit la hora membrilor ansamblului Joc cu politicianul fugar Ilan Șor. Ulterior, el a adăugat că „în condițiile „lumii ruse” în Moldova, fetele frumoase moldovenești vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble, să servească în bordeluri soldații ruși-eliberatori”. „Și pentru aceasta nu trebuie să înveți la universități europene! Și băieții vor avea o perspectivă la fel de strălucitoare – să devină carne de tun zombificată și să omoare pe toți, pe care îi arată marele și veșnic ales Putin”, a adăugat deputatul. Ulterior el a spus că „noi, cetățenii Moldovei, vom merge pe 20 octombrie la referendum și împreună vom face un pas ireversibil spre pace, spre libertate și spre dezvoltarea țării noastre în condiții de pace, stabilitate și libertate”. Platforma Femeilor Deputate din Parlament, condusă de vicepreședinta legislativului Doina Gherman, a declarat pentru NewsMaker că va solicita deputatului Nantoi „să clarifice declarațiile sale și să-și ceară scuze pentru eventualele ofense pe care nu le-a avut în vedere”. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: