„Am văzut că va mirosi urât dacă mergem separat”. Dodon și Voronin au îndemnat alegătorii să voteze „partide mari”
Full Article 3 minutes read

„Am văzut că va mirosi urât dacă mergem separat”. Dodon și Voronin au îndemnat alegătorii să voteze „partide mari”

Liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin a îndemnat alegătorii să nu voteze, în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie, partide mici. În cadrul unei conferințe susținute împreună cu președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, acesta a declarat că buletinele de vot ale celor care votează pentru „partide-spoilere” vor ajunge „la gunoi”. De asemenea, liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că sunt gata să își asume guvernarea și „să scoată țara din criză”.

Liderul PCRM s-a referit la cele mai importante momente ale campaniei desfășurate de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Acesta a menționat că, primul și, cel mai important moment, a fost însăși crearea acestui bloc, ca rezultat „al analizei profunde a situației din țara noastră, din ultimii 12 ani, pe toate domeniile: social, economic, politic”.

„Am analizat ultimii 12 ani și am văzut că va mirosi urât dacă mergem separat. Rezultatele noastre din 2001-2009 nu le poate repeta nimeni. Am desfășurat o campanie electorală clasică, bazată pe comunicare cu alegătorii. Întrebările, speranțele și problemele expuse de alegători vorbesc despre tragedia care are loc în ultimii ani în țară. Așa sărăcie cumplită e greu de imaginat. În secolul XXI trăiesc în sărăcie majoritatea cetățenilor. Ne-am convins că cei 12 ani au trecut pe alături de Moldova, am pierdut tot ce am avut, ce am obținut până în 2009”, a spus Voronin.

Blocul a elaborat un program de dezvoltare social-economică care va fi propus Guvernului nou format imediat după alegeri.

„Este un document pentru Guvern, cu foi de parcurs pentru fiecare ministru, bazat pe experiența noastră profesională. Rezultatele pe care le-a obținut echipa noastră până în 2009 nu le poate contesta nimeni și nimeni nu le-a putut repeta”, a declarat ex-președintele țării.

Președintele PCRM a venit cu un îndemn către alegători să analizeze bine concurenții și să-și dea votul pentru concurenții mari „pentru a nu irosi votul lor pentru partidele create peste noapte, care n-au nicio șansă să ajungă în Parlament”.

Președintele PSRM Igor Dodon a declarat că, în prezent, au rămas doar două formațiuni politice, care luptă pentru statalitatea și independența Republicii Moldova: PSRM și PCRM.

“Doar aceste două partide au rămas independente, autentic moldovenești, care nu sunt dirijate din afara țării. Din această cauză toți concurenții electorali în această campanie au luptat cu Blocul: pentru ei noi suntem un pericol, iar pentru cetățeni suntem o speranță”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon a precizat că Blocul este gata imediat după alegeri să își asume guvernarea, să formeze un cabinet de miniștri, care să scoată țara din criză.

***

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. În cursa electorală au fost înscriși 23 de concurenți: 20 de partide, două blocuri electorale și un candidat independent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: