Ambasada Moldovei din Rusia: Numărul doritorilor de a dobândi cetățenia moldovenească a crescut de patru ori
Full Article 2 minutes read

Ambasada Moldovei din Rusia: Numărul doritorilor de a dobândi cetățenia moldovenească a crescut de patru ori

De la începutul războiului în Ucraina, numărul cererilor cu privire la obținerea sau redobândirea cetățeniei R. Moldova, depuse la Ambasada R. Moldova din Rusia, a crescut de patru ori. Informația a fost oferită pentru NM de către secretarul III al misiunii diplomatice moldovenești de la Moscova, Sergiu Corcodel.

Potrivit diplomatului, numărul adresărilor la departamentul servicii consulare din cadrul Ambasadei R. Moldova din Rusia a crescut de 1,5 ori de la începutul conflictului armat în Ucraina. Circa jumătate dintre acestea sunt cereri privind obținerea cetățeniei R. Moldova sau redobândirea acesteia.

Până la război erau 80-100 de cereri pe zi pentru servicii consulare. De la începutul acțiunilor armate, acest număr a crescut până la 120-150 pe zi. Dacă înainte, în medie, erau 15 cereri pe zi pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei, astăzi sunt 60 pe zi”, a relatat angajatul misiunii diplomatice.

În afară de redobândirea cetățeniei, oamenii se adresează la ambasadă pentru perfectarea pașapoartelor și obținerea documentelor de călătorie.

Ambasada lucrează în regim normal, toate serviciile consulare sunt acordate în regim normal. Avem numere de urgență pentru situații neprevăzute”, a mai spus Corcodel.

Ambasada Rusiei în R. Moldova le recomandă cetățenilor care vor să se întoarcă în Moldova să profite fie de coridorul aerian cu escală la Istanbul sau pe cale terestră, cu ocolirea Ucrainei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: