Ambasada Rusiei din Moldova le cere conaționalilor ruși să semnaleze cazurile de discriminare și agresiune
Full Article 50 second read

Ambasada Rusiei din Moldova le cere conaționalilor ruși să semnaleze cazurile de discriminare și agresiune

Ambasada Rusiei în Republica Moldova semnalează creșterea numărului de cazuri de discriminare a cetățenilor ruși, precum și a celor vorbitori de rusă. Potrivit misiunii diplomatice, s-au produs și cazuri de agresiune față de aceștia. Unde anume s-au produs cazurile, reprezentanții ambasadei nu au precizat, însă au îndemnat cetățenii să semnaleze astfel de incidente. Declarații similare au publicat și alte reprezentanțe diplomatice ale Rusiei, inclusiv cea din România.

Stimați cetățeni ai Rusiei și compatrioți ruși! În legătură cu întețirea cazurilor de discriminare pe motive de naționalitate, limbă, cultură, religie și săvârșirea acțiunilor cu caracter violent sau acțiuni care prezintă pericol pentru viață și sănătate, vă puteți adresa Ambasadei Rusiei”, se arată în mesajul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

De asemenea, cetățenii Federației Ruse aflați în Republica Moldova pot depune plângeri la adresa de mail a ambasadei: sos.moldova@mail. ru.

 


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: