Ambasadorul României și premierul Chicu, schimb de aluzii pe Facebook, de Ziua Diplomatului
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul României și premierul Chicu, schimb de aluzii pe Facebook, de Ziua Diplomatului

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a inclus în mesajul său de felicitare, pe Facebook, cu ocazia Zilei Diplomatului, care este sărbătorită astăzi, 17 ianuarie, un citat din opera scriitorului Ioan Luca Caragiale, despre „pacea de după război”. În comentarii, nu a întârziat replica premierului Ion Chicu, care a răspuns cu un alt citat, de data aceasta, din Biblie. 

„Adresez cele mai calde felicitări colegilor moldoveni de la Chișinău și de pretutindeni și le doresc să aibă viziune și înțelepciune în îndeplinirea mandatelor încredințate. Le ofer, totodată, un citat din finalul de la Resbelul, de marele și mereu actualul Ion Luca Caragiale: „Iată deci, că vederile noastre se întăresc prin glasurile oficiale ale celor două împărăţii cu pricină. În tot cazul însă, noi tot n-am pierdut speranţa în diplomaţia Europei: tot mai credem că are să se facă pace… dupe ce s’o isprăvi resbelul”, a scris ambasadorul României.

Cu prilejul Zilei Diplomatului din Republica Moldova, adresez cele mai cale felicitări colegilor moldoveni de la…

Geplaatst door Daniel Ionita op Donderdag 16 januari 2020

Printre cei care au comentat postarea a fost și prim-ministrul Ion Chicu. Șeful cabinetului de miniștri de la Chișinău a răspuns cu un citat din Biblie: „…aruncarea cu pietre îşi are vremea ei şi strângerea pietrelor îşi are vremea ei…”. Sărbătoarea de azi ar fi un bun prilej pentru „sincronizare”. Noi suntem la „strâns”!”

NM l-a contactat pe prim-ministrul Ion Chicu ca să explice ce a avut în vedere prin citatul publicat, însă până la această oră, nu am obținut o reacție.

Precizăm că, în Republica Moldova, Ziua Diplomatului este sărbătorită din data de 17 ianuarie 2014.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: