Ambasadorul Rusiei a povestit la ieșirea din sediul MAEIE despre ce a discutat cu Nicu Popescu
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Rusiei a povestit la ieșirea din sediul MAEIE despre ce a discutat cu Nicu Popescu

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova Oleg Vasnețov a avut pe 24 noiembrie o discuție cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. Diplomatul rus a fost convocat în urma bombardamentului masiv asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina, care a provocat perturbări grave în furnizarea curentului electric inclusiv în Republica Moldova.

Într-adevăr, astăzi am avut o discuție cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe. Am discutat și subiecte despre relațiile bilaterale și despre evenimentele care au loc în Ucraina. Noi am amintit despre geneza a ceea ce se întâmplă, am discutat despre Înțelegerile de la Minsk, care au intrat în impas, cu toate că în calitate de garanți au fost statele vestice. Am vorbit și despre procesul de negocieri dintre Rusia și SUA privind oferirea de garanții de securitate și de stopare a extinderii NATO spre Est”, a declarat Vasnețov.

Diplomatul rus a adăugat: „Sperăm că suntem auziți. Deși spațiul informațional este umplut la ziua de azi cu jumătăți de adevăr știri și informații”, a adăugat Vasnețov.

MAEIE nu a comentat deocamdată discuția cu ambasadorul Rusiei.

Amintim că ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE, ambasadorul rus în Republica Moldova, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: