Anchetă de serviciu la Ministerul Apărării, după ce maiorul Petru Corciun a cerut probe foto unui soldat homoexual
Full Article 2 minutes read

Anchetă de serviciu la Ministerul Apărării, după ce maiorul Petru Corciun a cerut probe foto unui soldat homoexual

Ministerul Apărării a publicat o declarație după ce maiorul Petru Corciun i-a cerut soldatului în termen Marin Pavlescu să demonstreze prin fotografii sau cu ajutorul unui certificat medical că este homosexual. Conducerea instituției a dat asigurări că respinge orice formă de discriminare în cadrul structurilor sale, precum și orice ingerință în viața privată a militarilor. Mai mult, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a dispus inițierea unei anchete de serviciu.

Ministerul Apărării condamnă ideile prezentate și respinge orice formă de discriminare în cadrul structurilor sale, precum și orice ingerință în viața privată a militarilor”, se arată în declarație.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a dispus o anchetă de serviciu în cadrul Inspectoratului Militar, pentru a clarifica circumstanțele care au condus la exprimarea punctului de vedere personal al reprezentantului instituției, maiorul Petru Corciun în cadrul ședinței, fără a fi fost coordonat în prealabil.

De asemenea, pentru prevenirea oricărei forme de bullying și discriminare, ministrul Apărării a dispus întreprinderea unor măsuri instructiv-educative, care să se adreseze atât militarilor în termen, cât și personalului Ministerului Apărării. Instituția reiterează importanța respectării plenare a drepturilor fundamentale în cadrul serviciului militar”, a conchis conducerea instituției.

***

Reacția vine după ce Marin Pavlescu, soldatul în termen care a fugit din unitatea militară și susține că a fost intimidat și agresat fizic pentru că este homosexual, a publicat un fragment al ședinței online la care a participat împreună cu reprezentantul Ministerului Apărării și cel al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării. În cadrul acesteia, maiorul Petru Corciun a declarat că Ministerul nu poate lua în considerare afirmația privind orientarea homosexuală a reclamantului fără probe în susținerea acesteia. Mai precis, instituția așteaptă un certificat medical sau fotografii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: