Anchetă de serviciu pe numele viceprimarului capitalei Victor Chironda, din cauza absenței nemotivate la serviciu (DOC)
Full Article 3 minutes read

Anchetă de serviciu pe numele viceprimarului capitalei Victor Chironda, din cauza absenței nemotivate la serviciu (DOC)

În cadrul Primăriei Chișinău a fost format un grup de lucru, format din angajați ai instituției, care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu” viceprimarului capitalei, Victor Chironda. Anunțul a fost făcut de către acesta pe 17 iunie, pe pagina sa de Facebook. Chironda susține că a aflat astăzi despre Dispoziția semnată de primarul general Ion Ceban.

Primarul capitalei susține că a aflat despre inițiativa care îl vizează după ce a fost invitat în biroul viceprimarului Ilie Ceban, la ședința unui grup de lucru special creat.

„Am mers în biroul respectiv cu ferma convingere că primarul a dispus o anchetă de serviciu pentru a examina faptul anunțat de mine în conferința de presă de marți, și anume, depășirea atribuțiilor de serviciu de către arhitectul-șef Svetlana Dogotaru în procesul de pregătire a Autorizației de desființare a Hotelului Național. În biroul viceprimarul Ilie Ceban se aflau el și alți 6 colegi, funcționari ai primăriei. Ei mi-au adus la cunoștință Dispoziția primarului general nr. 547-dc din 17 iunie 2021 prin care se dispune crearea unui grup de lucru care are drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu a dlui Victor Chironda, viceprimar al mun. Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”, a anunțat Chironda.

Victor Chironda susține că absența de la serviciu a fost coordonată atât cu primarul general, cît și cu departamentul resurse umane, întrucât a solicitat prelungirea concediului aprobat inițial din motive de sănătate.

„Am anunțat grupul de lucru că voi consulta avocatul meu și voi veni cu o explicație oficială pe acest subiect. Îmi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine pentru că am fost bolnav de Covid”, a mai scris Chironda și a precizat că își va continua activitatea de viceprimar și nu va renunța la demersurile la procuratură și CNA pe subiectul hotelului Național.


Amintim că, pe 15 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului general, Ion Ceban, să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău și șefa Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Acesta a acuzat-o de lipsă de profesionalism în contextul dezbaterilor privind demolarea Hotelului Național. Chironda susține că Dogotaru ar permite beneficiarului „să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive”.

De cealaltă parte, arhitectul-șef al capitalei a dat asigurări să toate neconformitățile din proiect se vor înlătura și că urmează expertize, „în caz de necesitate”. Mai mult, aceasta l-a acuzat pe Chironda de lipsă de profesionalism și a menționat că viceprimarul ar recurge la „manipularea opiniei publice” și ar ținti fotoliul de deputat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: