Chironda i-a solicitat lui Ceban inițierea unei anchete de serviciu în privința arhitectului-șef al mun. Chișinău. Care este motivul?
Full Article 2 minutes read

Chironda i-a solicitat lui Ceban inițierea unei anchete de serviciu în privința arhitectului-șef al mun. Chișinău. Care este motivul?

Viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului general, Ion Ceban, să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău și șefa Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. 

„Am susținut o conferință de presă în care am expus poziția mea referitor la tentativele de autorizare a demolării Hotelului Național din centrul capitalei. Având în vedere cele expuse în conferință, constat o lipsă de profesionalism și responsabilitate din partea șefului Direcției de Arhitectură și Urbanism și arhitectului-șef al orașului, doamna Svetlana Dogotaru, care permite beneficiarului să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive, sau o tentativă de a justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a iniția procesul de demolare a hotelului”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Chironda i-a solicitat lui Ion Ceban să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru și să o suspende din funcție pe durata anchetei.

„Am solicitat primarului general inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra dna. Svetlana Dogotaru și asupra executorilor care au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021, și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”, a mai scris Chironda.

NM a încercat să obțină un comentariu din partea Svetlanei Dogotaru. La momentul publicării știrii, NM nu a primit nici un răspuns.

Ulterior, Ion Ceban a venit cu o reacție la acest subiect.

„Astăzi am văzut că un viceprimar s-a dat cu părerea referitor la unele subiecte care țin de activitate și eu voi comenta în detaliu când mă vor întoarce de la Buzău”, a spus Ceban într-un live pe Facebook.

Nota Informativa PG Hotel N… by Victor Chironda

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: