Andrei Spînu declară că și pe 28 octombrie vom avea deficit de energie electrică: „Situația nu s-a schimbat mult”
Full Article 1 minutes read

Andrei Spînu declară că și pe 28 octombrie vom avea deficit de energie electrică: „Situația nu s-a schimbat mult”

Republica Moldova continuă să aibă deficit de energie electrică. Prin urmare, pe 28 octombrie, vom înregistra un deficit de 7,8%.  Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. 

„Prieteni, situația în sectorul electroenergetic nu s-a schimbat mult. În continuare avem deficit. Vom prelua energia necesară de la Transelectrica România conform contractului de avarie Reducerea consumului ajută ca să păstrăm conectată la energia electrică toată țara”, a menționat Andrei Spînu.

Pe de altă parte, el a comunicat că SA Energocom a mai achiziționat 6 milioane de m3 de gaz pentru rezerva strategică. În total avem aproximativ 95 milioane m3 de gaz stocate.

Începând cu 24 octombrie, Republica Moldova înregistrază zilnic un deficit energie electrică, întrucât autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au decis instituirea stării de urgență economică pe întreg teritoriul regiunii, până pe data de 1 noiembrie. Drept urmare, Centrala de la Cuciurgan a limitat exportul de energie electrică pentru partea dreaptă a Nistrului. Astfel, în loc de 70 % cât livrează în prezent, Chișinăul primim doar 27%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: