Andrei Spînu: „Podul transfrontalier Giurgiulești – Galați este funcțional și sigur 100%”
Full Article 1 minutes read

Andrei Spînu: „Podul transfrontalier Giurgiulești – Galați este funcțional și sigur 100%”

După aproximativ 9 luni de reparații totale, podul transfrontalier Giurgiulești – Galați este funcțional și sigur 100%. Investiția a costat circa 8 milioane de RON, asigurată în totalitate de Guvernul României. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, pe 3 mai.

„Mulțumesc Guvernului român pentru sprijin. Mulțumesc colegilor mei şi domnilor Sorin Grindeanu și Irinel Ionel Scriosteanu pentru că vorba lor „trebuie să trecem de la poduri de flori, la poduri de piatră” se materializează”, a scris pe Facebook Andrei Spînu.

Podul interconectează infrastructurile rutiere între cele două state, pe teritoriul Republicii Moldova drumul național M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România și pe teritoriul României. Totodată, acesta sporește rolul Republicii Moldova în calitate de punct de legătură între statele Uniunii Europene şi Comunitatea Statelor Independente.

Podul rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) – Galați (România) a fost construit în anul 1949 și are o lungime de 125 metri, cu circulație pe două benzi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: