Angajații din prima linie în combaterea pandemiei vor beneficia de sporuri de compensare
Full Article 2 minutes read

Angajații din prima linie în combaterea pandemiei vor beneficia de sporuri de compensare

Funcționarii implicați direct în combaterea unei epidemii pe perioada decretării stării de urgență în sănătate publică vor beneficia de sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază. Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Codului muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar pentru a motiva salariații care lucrează în condiții cu risc sporit pentru sănătate.

Proiectul prevede că, pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate, salariaților li se stabilesc sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază.

Acestea se vor plăti pentru durata reală a muncii prestate în condiții cu risc sporit pentru sănătate, care va constitui perioada de combatere a pandemiei sau epidemiei.

Potrivit documentului, categoriile de salariați implicați în prestarea muncii în condiții de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență, de asediu sau de război ori în perioada stării de urgență în sănătate publică se stabilesc de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sau, după caz, de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Platformei DA, Liviu Vovc. Acesta a fost votat cu 83 de voturi ale deputaților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: