Angajații MAI, implicați în gestionarea crizei refugiaților, vor primi sporuri salariale 
Full Article 1 minutes read

Angajații MAI, implicați în gestionarea crizei refugiaților, vor primi sporuri salariale 

Toți angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI), antrenați în gestionarea fluxului de refugiați și în asigurarea ordinii și securității publice, vor primi sporuri de compensare pentru munca prestată. Anunțul a fost făcut astăzi, de ministra Ana Revenco. 

Conducerea MAI a menționat că a fost elaborat și aprobat Regulamentul cu privire la modul de stabilire și achitare a sporului de compensare.

„Astfel, toți angajații antrenați în gestionarea fluxului de refugiați și în asigurarea ordinii și securității publice vor primi sporuri de compensare pentru munca prestată”, a anunțat ministra, pe Facebook.

Conducătorii subdiviziunilor MAI vor acorda sporul salarial, pe diferite categorii de implicare, de la 50 la sută din salariul de bază.

La fel, pentru rezultatele activității în anul 2021, Guvernul a aprobat repartizarea din bugetul de stat a mijloacelor financiare pentru acordarea premiului anual.

De menționat că în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 99.845 cetățeni străini, dintre care 48.896 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul moldo-ucrainean).

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: