ANI a verificat averea președintei Maia Sandu. Constatările inspectorului de integritate
Full Article 2 minutes read

ANI a verificat averea președintei Maia Sandu. Constatările inspectorului de integritate

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a verificat averea dobândită de președinta Maia Sandu în perioada 9 martie -13 noiembrie 2019, atunci când a ocupat funcțiile de prim-ministru și deputat în Parlament. Potrivit actului de constatare publicat pe 24 iunie, nu s-au identificat elemente care ar genera suspiciuni de acțiuni infracționale sau de încălcare a legislației fiscale.

De asemenea, inspectorul de integritate a constatat lipsa încălcărilor sub aspectul diferenței substanțiale între veniturile obținute, averea dobândită și cheltuielile realizate.

Reamintim că, în august 2020, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a depus o cerere la Autoritatea Națională de Integritate cu o cerere de verificare a proprietății președintei Maia Sandu.

„În perioada în care Maia Sandu a început să ocupe funcțiile de deputat și prim-ministru, contul ei bancar a scăzut cu 8.000 de dolari în 8 luni. Adică a fost redus cu 1 mie de dolari lunar. Totodată, Sandu a primit un salariu de 161.121 lei: 50.335,52 lei ca deputat și 111.786,25 lei ca prim-ministru. Este ușor de calculat că cheltuielile medii lunare se ridică la 36.813,50 lei. Astfel, vedem discrepanțe între sumele cheltuite efectiv și cele anunțate oficial”, a scris el pe pagina sa de Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: