ANSP și Ministerul Sănătății, sub lupa Consiliului Concurenței. Ce va fi investigat
Full Article 2 minutes read

ANSP și Ministerul Sănătății, sub lupa Consiliului Concurenței. Ce va fi investigat

Consiliul Concurenței a dispus inițierea unei investigații cu privire la eventualele acțiuni anticoncurențiale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și ale Ministerului Sănătății. Consiliul Concurenței urmează să verifice dacă prestarea serviciilor medicale de către A NSP pe piețe concurențiale nu distorsionează mediul concurențial normal. 

ANSP este o autoritate administrativă, care asigură supravegherea de stat a sănătății publice, inclusiv exercită controlul de stat în acest domeniu. Una din funcțiile Agenției este autorizarea sanitară de funcționare a întreprinderilor ce prestează servicii în domeniul sănătății publice. Conform legislației în vigoare, ANSP poate presta și servicii în domeniul sănătății publice, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, conform tarifelor stabilite de către Guvern.

Într-un comunicat, Consiliul Concurenței a menționat că, potrivit informațiilor pe care le deține, ANSP prestează și alte servicii medicale pe piețe concurențiale, care ar depăși lista serviciilor prevăzute de Guvern. Mai exact, Agenția a participat în cadrul mai multor proceduri de achiziții publice privind servicii de analize și investigații medicale, anunțate de instituții medico-sanitare publice din țară, în calitate de concurent direct al întreprinderilor, activitatea cărora se autorizează de către Agenție.

Astfel, Consiliul Concurenței a dispus, pe 28 iunie, inițierea unei investigații pe caz, care vizează ANSP și Ministerul Sănătății. „În cadrul investigației, Consiliul Concurenței va verifica dacă prestarea unor astfel de servicii de către ANSP pe piețe concurențiale nu distorsionează concurența”, au comunicat reprezentanții Consiliului.

NM a solicitat un comentariu referitor la ancheta demarată de Consiliul Concurenței de la ANSP și Ministerul Sănătății, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: