Alexandr Nesterovschi anunță că boicotează campania electorală pentru Primăria Bălți
Full Article 3 minutes read

Alexandr Nesterovschi anunță că boicotează campania electorală pentru Primăria Bălți

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alexandr Nesterovschi, care urma să se dueleze în turul doi al alegerilor pentru Primăria Bălți, a anunțat în data de 7 decembrie că boicotează campania electorală.

„Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri. Prin urmare, declar oficial că am decis să boicotez campania. M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, și colegii mei de partid, și toți avem aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au legitimitate morală, politică sau juridică. Declarăm boicot al abuzurilor și acțiunilor ilegale comise de reprezentanții aparatului prezidențial, guvernului și CEC”, a declarat Nesterovschi pe Facebook.

Nesterovschi a adăugat că locuitorii capitalei de nord nu au trecut niciodată „prin o asemenea umilință în istoria lor”.

„Noi, cei din Bălți, vom da un răspuns ferm și dur autorităților moldovenești. Va veni o întorsătură a acestor „oameni buni” de la putere care, în esență, sunt niște ticăloși ordinari. Ei vor purta răspunderea penală pentru aceste nelegiuiri și umiliri. Între timp, sarcina noastră ar trebui să fie desființarea acestor „alegeri” rușinoase și ilegale și conduita lor de la bun început”, a declarat Nesterovschi.

În același timp, el a făcut un apel către societatea civilă, cât și către oficialii externi pentru a nu fi recunoscute alegerile din Bălți.

„Îl îndemn și pe adversarul meu Grigorișin, precum și pe alți candidați să boicoteze aceste alegeri ilegale și să părăsească cursa electorală. Dragi candidați, nu vă fie rușine, nu trădați locuitorii făcând jocurile Maiei Sandu și grupului ei, nu faceți parte din insultarea orașului nostru”, se mai arată în declarația lui Nesterovschi.

Amintim că, în ședința din 6 decembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că turul doi al alegerilor locale de la Bălți se va desfășura în data de 19 decembrie. În al doilea tur trebuiau să se lupte Nicolae Grigorișin și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Boris Marcoci. Însă, cei de la PAS și-au retras candidatul. Următorul, după listă, a fost Alexandr Nesterovschi.

***

Anterior, turul doi al scrutinului din Bălți a fost suspendat. Ulterior, în sera de 5 decembrie, Curtea Supremă de Justiție a dat curs solicitării CEC de a anula înregistrarea Marinei Tauber în calitate de concurent electoral.

Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, privind suspendarea turului doi al alegerilor locale de la Bălți, care trebuia să aibă loc în 5 decembrie. Potrivit Marinei Tauber, hotărârea CEC este ilegală, deoarece Codul electoral nu prevede nicio procedură privind suspendarea alegerilor. Mai mult, aceasta a argumentat că, în momentul emiterii hotărârii CEC, nu exista o decizie irevocabilă a vreunei instanțe de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: