Boris Marcoci s-a retras din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți. Nesterovschi îi va lua locul?
Full Article 2 minutes read

Boris Marcoci s-a retras din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți. Nesterovschi îi va lua locul?

Boris Marcoci nu va candida la funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în după-amiaza de 6 decembrie.

„Pentru a evita orice speculaţii, PAS anunţă retragerea din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi a candidatului său, dl Boris Marcoci. Decizia urmează a fi formalizată de către forurile statutare ale partidului în decursul zilei de mâine”, se arată în declarația formațiunii.

Amintim că, în ședința din 6 decembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că turul doi al alegerilor locale de la Bălți se va desfășura în data de 19 decembrie.

Asta înseamnă că, după retragederea lui Marcoci din cursa electorală, bătălia pentru Primăria Bălți se va da între Nicolae Grigorișin și Alexandr Nesterovschi, care în turul I s-a clasat pe locul 4.

***

Anterior, turul doi al scrutinului din Bălți a fost suspendat. Ulterior, în sera de 5 decembrie, Curtea Supremă de Justiție a dat curs solicitării CEC de a anula înregistrarea Marinei Tauber în calitate de concurent electoral.

Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, privind suspendarea turului doi al alegerilor locale de la Bălți, care trebuia să aibă loc în 5 decembrie. Potrivit Marinei Tauber, hotărârea CEC este ilegală, deoarece Codul electoral nu prevede nicio procedură privind suspendarea alegerilor. Mai mult, aceasta a argumentat că, în momentul emiterii hotărârii CEC, nu exista o decizie irevocabilă a vreunei instanțe de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: