Apple a lansat iPhone 16: cum arată și ce schimbări aduce. Prețuri de până la 2 500€ în Moldova
Full Article 5 minutes read

Apple a lansat iPhone 16: cum arată și ce schimbări aduce. Prețuri de până la 2 500€ în Moldova

Apple a prezentat iPhone 16 – primele sale telefoane noi de la anunțarea funcțiilor de inteligență artificială Apple Intelligence. Spre deosebire de modelele de bază din linia iPhone 15, toate modelele iPhone din acest an sunt compatibile cu funcțiile generative bazate pe inteligență artificială pe care compania le va adăuga la iOS 18 în următoarele câteva luni. Noile iPhone 16 Pro și Pro Max au ecrane mai mari cu margini mai subțiri, camere reînnoite și noul buton Camera Control al Apple. S-a anunțat că telefoanele vor fi disponibile spre comercializare din 20 septembrie. O rețea de magazine din Republica Moldova și-a anunțat deja clienții că pot efectua o precomandă a noilor telefoane. În același timp, pe o platformă online cu anunțuri, telefoanele iPhone 16 au fost puse deja în vânzare. Se menționează că doritorii pot obține telefoanele începând cu 20 septembrie. Autorul unui anunț a prezentat și prețurile. 

Ce schimbări aduce noul telefon

Potrivit economedia.ro, Apple face un pas înainte în domeniul inteligenței artificiale cu funcțiile sale Apple Intelligence, unele dintre acestea urmând să fie disponibile în versiune beta în octombrie. Compania a spus că toate noile sale iPhone-uri din acest an au fost concepute „de la zero” pentru Apple Intelligence. Compania a prezentat deja mai multe instrumente bazate pe AI la cea mai recentă conferință a dezvoltatorilor mondiali, inclusiv un Siri actualizat și integrarea cu ChatGPT de la OpenAI.

Noile iPhone 16 Pro și Pro Max au ecrane mai mari cu margini mai subțiri, camere reînnoite și noul buton Camera Control al Apple. Camera Control este un buton fizic – se apasă în carcasă foarte ușor, cu feedback haptic suplimentar de la Apple Taptic Engine pentru a face senzația unui clic mai puternic. Nu este doar un buton de declanșare. Este, de asemenea, o suprafață de control multifuncțională. Butonul fizic în sine este ultrasensibil, astfel încât, apăsându-l ușor, apar comenzile de glisare la zoom, iar apăsându-l ușor de două ori apar comenzile suplimentare între care puteți glisa, cum ar fi selectarea obiectivului, expunerea și noile stiluri foto disponibile pe Pro.

iPhone 16 Pro are o „cameră Fusion” de 48MP, o nouă cameră ultrawide de 48MP și o cameră telefoto 5x de 12MP – care, pe iPhone 16 Pro obișnuit, are designul tetraprism care a fost exclusiv la iPhone 15 Pro Max. iPhone 16 Pro va fi, de asemenea, capabil să captureze video 4K la 120 fps și se poate ajusta viteza de redare după capturare în aplicația Fotografii.

Apple a anunțat, de asemenea, hardware audio îmbunătățit pe iPhone 16 Pro, inclusiv patru microfoane „de calitate de studio”.

Telefoanele în sine sunt puțin mai înalte și mai late decât modelele 15 Pro, făcând loc unor ecrane mai mari.

Apple a spus că telefoanele Pro din acest an vor oferi „un salt uriaș în ceea ce privește durata de viață a bateriei”. Apple a declarat că iPhone 16 Pro Max va avea „cea mai bună durată de viață a bateriei pe iPhone de până acum” – datorită unui „design intern optimizat” și cipului A18 Pro.

Potrivit sursei, iPhone 16 Pro începe de la 999 dolari cu 128 GB de stocare, în timp ce iPhone 16 Pro Max începe de la 1.199 dolari cu 256 GB de stocare.

Apple a confirmat că macOS Sequoia, watchOS 11 și visionOS 2 vor sosi și ele, pe 16 septembrie. În timp ce macOS Sequoia adaugă oglindirea iPhone, watchOS 11 vine cu noi funcții de antrenament, iar visionOS 2 include un ecran virtual Mac ultrawide.

Apple a lansat o versiune nouă și mai puternică a încărcătorului MagSafe în timpul evenimentului iPhone 16 din septembrie. Pucul va fi compatibil cu toate iPhone-urile și cu orice dispozitiv Qi2, dar numai noile modele iPhone 16 sunt listate ca suportând cea mai rapidă rată de încărcare wireless de 25W.

Pentru prima dată, AirPods de la Apple pentru mase vin în două versiuni diferite. Compania a anunțat căștile AirPods 4, care încep de la 129 dolari, dar există și un model de nivel superior de 179 dolari care aduce anularea activă a zgomotului la acest design în stil deschis.

Noile telefoane, începând cu 20 septembrie și în Republica Moldova?

O rețea de magazine din Republica Moldova și-a anunțat clienții că pot efectua o precomandă a noilor telefoane. Magazinul nu a indicat prețul noilor telefoane și nici data când vor fi disponibile în magazine, însă doritorii le pot comanda înainte de a fi puse în vânzare.

Pe o platformă online cu anunțuri, telefoanele iPhone 16 au fost puse deja în vânzare. Se menționează că doritorii pot obține telefoanele începând cu 20 septembrie. Prețul unui iPhone 16 Pro începe de la 1 600€ și ajunge până la 2 200€. În timp ce prețul unui iPhone 16 Pro Max începe de la 1 900€ și ajunge până la 2 500€ în dependență de capacitatea de stocare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: