Aproape 100 de accidente într-o singură zi. Decizia anunțată de poliție
Full Article 3 minutes read

Aproape 100 de accidente într-o singură zi. Decizia anunțată de poliție

Numărul mare de accidente îi determină pe angajații poliției să-și intensifice măsurile de control în teritoriu. Șoferii au fost atenționați să-și păstreze calmul în cazul unor verificări și să fie cooperanți. Totodată, conducătorii auto au fost îndemnați să anunțe poliția imediat ce observă abateri din partea altor participanți la trafic. Menționăm, doar pe 13 august au fost înregistrate 96 de accidente rutiere.  

Poliția Republicii Moldova a declarat că, începând cu 14 august, își intensifică acțiunile din teren pentru a preveni accidentele rutiere.

„În contextul creșterii numărului de unități de transport, inclusiv a persoanelor venite de peste hotarele țării, iar riscurile în trafic cresc, începând de astăzi, Poliția Națională anunță intensificarea măsurilor cu scop de prevenire a evenimentelor rutiere și reducerea numărului accidentelor, în special cele cu consecințe grave”, au comunicat oamenii legii.

Șoferii au fost îndemnați să-și păstreze calmul atunci când vor fi verificați.

„Îndemnăm participanții la trafic să-și păstreze calmul în cazul unor verificări, să fie cooperanți cu Poliția și să ne anunțe imediat ce observă abateri grave din partea altor participanți la trafic, care ar putea fi un pericol pentru cetățeni. Îndemnăm apelarea la 112 și în cazul în care sunt sesizate anumite abuzuri din partea polițiștilor. Solicităm șoferilor și pietonilor să respecte normele rutiere și să ne ajute la prevenirea tragediilor”, se arată în mesajul polițiștilor.

În dimineața zilei de 14 august, Ministerul Afacerilor Interne a raportat că pe 13 august s-au produs 96 de accidente rutiere în Republica Moldova. Patru dintre acestea au fost grave. În total 15 persoane au suferit răni.

Ultimul accident raportat de polițiști a avut loc în dimineața zilei de 14 august, în raionul Cimișlia. Un bărbat de 27 de ani a murit, iar altul de 39 de ani a fost transportat în stare gravă la spital. Primul, la volanul unui automobil, ar fi ieșit pe contrasens și a tamponat frontal mașina condusă de cel de-al doilea bărbat. Detalii AICI. Iar pe 10 august, în raionul Strășeni, cinci persoane au murit și 6 au suferit răni. S-a întâmplat după ce un automobil a efectuat manevra de depășire peste linia continuă și s-a tamponat frontal cu o altă mașină, ce se deplasa din sens opus. Ambele unități de transport, de model Opel și Mitsubishi, au izbucnit în flăcări. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: