Aproape 6 mii de km de drumuri naționale urmează să fie reparate, în 2024. Guvernul alocă peste 1,6 miliarde de lei
Full Article 1 minutes read

Aproape 6 mii de km de drumuri naționale urmează să fie reparate, în 2024. Guvernul alocă peste 1,6 miliarde de lei

Guvernul a aprobat, în ședința din 7 februarie, programul Fondului Rutier pentru întreținerea și reparația a circa 6 mii de kilometri de drumuri publice naționale. Executivul a alocat, în acest sens, peste 1,6 miliarde de lei.

Potrivit Guvernului, din suma totală de 1,6 miliarde de lei, aproape 367 milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea curentă a drumurilor publice naționale pe timp de vară, iar pentru perioada de iarnă – peste 90 de milioane de lei.

De asemenea, peste 184 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru lucrări și servicii de întreținere periodică, aproape 59 milioane de lei – pentru lucrări privind reparații la drumuri și poduri, iar peste 737 milioane de lei sunt preconizați pentru reparații capitale ale drumurilor și podurilor.

Totodată, potrivit sursei citate, mijloacele financiare vor fi repartizate pentru elaborarea și adaptarea documentelor normative, executarea lucrărilor de proiectare și a lucrărilor cadastrale, evaluarea drumurilor, podurilor și procurarea terenurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: