Aprobat de guvern. Indemnizația unică la nașterea copilului și cea lunară va fi majorată
Full Article 1 minutes read

Aprobat de guvern. Indemnizația unică la nașterea copilului și cea lunară va fi majorată

Indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară, precum și cea pentru creșterea copiilor născuți într-o singură sarcină va fi majorată. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței din 22 decembrie a guvernului.

Indemnizația unică la nașterea copilului va fi  majorată cu 1160 lei (de la 8299 lei la 9459 lei). Totodată, va crește indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani, persoanelor neasigurate (de la 640 lei la 740 lei) și indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină (de la 320 la 370 lei).

În acest sens, astăzi, cabinetul de miniștri al guvernului a aprobat modificări la Hotârârea Guvernului cu privire la indemnizațiile adresate familiilor cu copii.

Se estimează că în anul 2021 de indemnizația unică la nașterea copilului vor beneficia circa 36245 copii, de indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani – 42558 copii și de indemnizația lunară de suport – 4014 copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: