„Are ca scop readucerea mea la tăcere”. Prima reacție a lui Viorel Morari după ce a fost reținut
Full Article 2 minutes read

„Are ca scop readucerea mea la tăcere”. Prima reacție a lui Viorel Morari după ce a fost reținut

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari susține că reținerea sa ar fi ilegală și ar avea drept scop readucerea sa la tăcere din cauza criticilor pe care le-a adus Procuraturii Generale și șefului acesteia. Declarația a fost făcută pentru Jurnal TV, pe 19 ianuarie.

„Este adevărat că sunt reținut. Reținerea o consider ilegală. Are ca scop intimidarea mea, readucerea la tăcere, pentru critica pe care o aduc lui Stoianoglo, activității Procuraturii Generale și pentru activitatea în calitatea de procuror-șef. Mi-au întocmit proces verbal de reținere. Nu m-au luat de nicăieri, eu singur m-am prezentat”, a declarat Viorel Morari.

***

Amintim că Viorel Morari a fost reținut la scurt timp după audierea sa de către procurori. În același dosar figurează șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră. Cei doi sunt cercetați pentru fabricarea unui dosar la comandă și li se aduc aceleași capete de acuzare: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Viorel Morari urmează să fie pus sub învinuire, iar actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI, a fost deja pus oficial sub învinuire.

Pe lângă cei doi, încă doi figuranți au fost citați la Procuratură pentru audieri. Este vorba despre un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție și un ofițer de investigație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: