Argint și bronz pentru 5 elevi din Chișinău: au participat la olimpiada de matematică, în Turcia FOTO
Full Article 2 minutes read

Argint și bronz pentru 5 elevi din Chișinău: au participat la olimpiada de matematică, în Turcia FOTO

Șase elevi din Chișinău, care au reprezentat Moldova la o olimpiadă de matematică în Turcia, au obținut medalii de argint, bronz și o mențiune de onoare. În total, la competiție au participat 135 elevi din 22 de țări. 

Pe 30 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, patru medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, care a avut loc în Antalya începând cu 25 iunie.

Medaliat cu argint este Daniel Tricolici, elev al liceului teoretic „Spiru Haret” din Chișinău. Medaliile de bronz au fost obținute de Anastasia Corsac, Leahu Bogdan, Francu Andreea, elevi ai liceului teoretic „Orizont” din Chișinău, și Paulina Danu – elevă a liceului teoretic „Spiru Haret” din Chișinău. Mențiunea de onoare a fost obținută de Dominic Viziru, elev al liceului teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.

Potrivit Ministerului, la cea de-a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori au participat 135 elevi din 22 de țări, Republica Moldova a fost reprezentată de 6 elevi și 2 conducători: Ciumeico Alic – olimpic internațional, mun. Chișinău și Mogol Alexandru de la liceul teoretic „Spiru Haret”, mun. Chișinău.

Argint și bronz pentru 5 elevi din Chișinău: au participat la olimpiada de matematică, în Turcia FOTO

Facebook/Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: