Armata rusă a atacat centrul orașului Herson: șase persoane au fost ucise
Full Article 1 minutes read

Armata rusă a atacat centrul orașului Herson: șase persoane au fost ucise

Armata rusă, care de mai bine de doi ani duce un război neprovocat pe teritoriul Ucrainei, a atacat centrul orașului Herson în dimineața de 1 octombrie. Din cauza bombardamentului, șase persoane și-a pierdut viața, iar altele șase au fost rănite. 

Procuratura regiunii Herson a comunicat că atacul asupra orașului cu același nume a avut loc în jurul orei 09:00. Potrivit instituției, se presupune că loviturile au fost comise cu artilerie de tun. Bombardamentul a avut loc în apropierea unei piețe și stații de transport public din centrul Hersonului.

În urma bombardamentului, șase persoane au fost ucise. Alți șase oameni au fost răniți, dintre care cinci se află la spital.

Orașul Herson se află pe malul vestic al râului Dnipro, o linie de front între forțele ruse din est și cele ucrainene din vest. Militarii ruși s-au retras din oraș, în noiembrie 2022, pe cealaltă parte a râului Nipru, dar au continuat bombardamentele intense asupra orașului Herson.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: