Armata rusă a bombardat cu rachete balistice Harkov: cel puțin 41 de persoane au fost rănite (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Armata rusă a bombardat cu rachete balistice Harkov: cel puțin 41 de persoane au fost rănite (VIDEO)

Armata rusă a efectuat un atac masiv cu rachete balistice asupra orașul Harkov, Ucraina, în prima zi de toamnă. A fost lovită în mare parte infrastructura civilă, precum și un obiect energetic și un spațiu deschis. Cel puțin 41 de persoane, printre care cinci copii, au fost rănite din cauza bombardamentului, conform autorităților locale. 

Pe 1 septembrie, în jurul orei 13.00, în orașul Harkov a răsunat o serie de explozii: circa 10-12. În acel moment, în toată regiunea Harkov era anunțată alertă de atac aerian, scrie publicația RBC-Ucraina.

Armata rusă a bombardat infrastructura civilă și energetică din oraș, folosind rachete balistice Iskander.

Un departament al companiei de curierat „Nova Poshta”, amplasat într-un centru comercial, a fost avariat. Potrivit companiei, nimeni nu a fost rănit: oamenii se aflau în adăpost în timpul atacului.

De asemenea, preliminar, s-a stabilit că complexul „Palatul sportului” a fost lovit cu patru rachete. Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a anunțat că un bărbat care lucra ca electrician în incinta complexului sportiv a rămas blocat printre dărâmături. Acesta a fost salvat și se află în siguranță.

Salvatorii efectuează operațiuni de îndepărtare a rămășițelor clădirii. Potrivit lui Sinegubov, există posibilitatea ca sub dărâmături să se afle și alte persoane.

Armata rusă a bombardat cu rachete balistice Harkov: cel puțin 41 de persoane au fost rănite (VIDEO)

Armata rusă a bombardat cu rachete balistice Harkov: cel puțin 41 de persoane au fost rănite (VIDEO)

Guvernatorul a menționat că au fost înregistrate lovituri și în spațiu deschis, în zona unui parc. Consecințele se stabilesc.

Ministerul Energetic al Ucrainei a comunicat că, în timpul atacului din orașul Harkov, a fost țintit și un obiect energetic. Actualmente, se efectuează lucrări pentru lichidarea pagubelor.

Din cauza bombardamentului au intervenit probleme cu o conductă de gaz, izbucnind un incendiu.

În urma bombardamentului asupra localității, cel puțin 41 de persoane au fost rănite. Printre victime se numără cinci copii, doi medici și doi salvatori, potrivit lui Sinegubov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: