Atac armat la o grădiniță din Brazilia: patru copii au fost uciși
Full Article 2 minutes read

Atac armat la o grădiniță din Brazilia: patru copii au fost uciși

Patru copii au fost uciși după ce un bărbat înarmat cu un topor a dat buzna într-o grădiniță din orașul Blumenau din sudul Braziliei, relatează BBC. Alți patru au fost răniți și primesc îngrijiri medicale. Atacul a avut loc pe 4 aprilie.

Potrivit poliției braziliene, agresorul a sărit gardul grădiniței și a început să lovească fără discernământ cu arma. Ulterior, acesta s-a prezentat la secția de poliție și a fost arestat.

Aproximativ 40 de copii se aflau în grădiniță în momentul atacului. Reprezentanții spitalul local, unde au fost transportați răniții, au declarat că toți copiii au sub 3 ani.

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a calificat atacul drept un act monstruos.

„Nu există durere mai mare pentru o familie decât pierderea copiilor sau a nepoților, mai ales dacă a fost un act de violență împotriva unor copii nevinovați și lipsiți de apărare. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de familiile victimelor acestei tragedii”, a scris acesta pe contul său de Twitter.

Jorginho Mello, guvernatorul statului Santa Catarina, unde se află orașul Blumenau, a declarat trei zile de doliu în urma masacrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: