UPDATE „Atac fără precedent la libertatea de exprimare”. Reacția TV6 după ce a rămas fără licență de emisie
Full Article 2 minutes read

UPDATE „Atac fără precedent la libertatea de exprimare”. Reacția TV6 după ce a rămas fără licență de emisie

Conducerea postului de televiziune TV6 consideră nejustificată decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prin care șase posturi TV sunt private de licență de emisie pe durata stării de urgență. Aceasta face apel la comunitatea internațională.

Astăzi seara, la finalul săptămânii de lucru, am aflat cu stupoare că Comisia pentru Situații Excepționale, care are sarcina de a adopta măsuri de depășire a crizei energetice a decis, fără niciun drept de apel, fără nicun temei legal, cu grava depășire a competenței și a tuturor standardelor internaționale democratice ale unui stat de drept suspendarea imediată a licențelor de emisie a furnizorilor media TV6, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova. Argumentarea CSE nu doar că este total neîntemeiată dar chiar de-a dreptul falsă!”, se arată în declarație.

„Media Resurse SRL” susține că aceste posturi TV niciodată nu au primit nicio sancțiune din partea CA pe motivele invocate legat de război.

„Derogările de la Codul serviciilor media sunt ilegale total. CSE nu are așa competențe. Chiar și în situația de urgență, conform deciziilor Curții Constituționale CSE nu poate substitui organele statului, fie Parlamentul sau altele, nu poate modifica legi, nu poate retrage licențe etc. CSE poate lua decizii strict legate de măsurile pentru depășirea stării de urgență”, se mai arată în declarație.

Conducerea postului de televiziune TV6 condamnă această decizie și o clasifică drept un atac la libertatea de exprimare.

„Astăzi a avut loc un atac fără precedent la libertatea de exprimare, la libertatea editorială, la libertatea jurnaliștilor etc. Astăzi este călcată în picioare Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Constituția RM, democrația, statul de drept și pluralismul în țara noastră!”, au scris ei.

Totodată, conducerea postului face apel la comunitatea internațională.

„Facem apel la comunitatea internațională, corpul diplomatic acreditat în RM să dea o apreciere corectă a acestor fărădelegi în conformitate cu standardele aplicate la nivel internațional în vederea stopării acestor grave derapaje fără precedent în istoria RM”, au adăugat ei.

UPDATE Mesaje similare au publicat Orhei TV și Primul în Moldova.

Amintim că șase posturi de televiziune din Republica Moldova vor rămâne fără licența de emisie. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisie Situații Excepționale (CSE) pe 16 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: