Atac sângeros în orașul Poltava: rachetele rusești au ucis cel puțin 41 de persoane și au rănit peste 180 (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Atac sângeros în orașul Poltava: rachetele rusești au ucis cel puțin 41 de persoane și au rănit peste 180 (FOTO)

Armata rusă a comis, pe 3 septembrie, un atac cu rachete asupra orașului Poltava, Ucraina. Preliminar, 41 de persoane au fost ucise, iar peste 180 au fost rănite. Precizările au fost făcute de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, într-un mesaj video publicat pe rețelele de socializare. 

(UPDATE 18:05) Bilanțul persoanelor ucise în atac s-a ridicat la 49. De asemenea, numărul celor care au fost răniți a crescut până la 219. Informațiile au fost confirmate de Dmitri Lazutkin, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kiev.

Știre inițială

Potrivit lui Zelenski, orașul Poltava a fost bombardat de rachete balistice, care au lovit teritoriul instituției de învățământ și un spital amplasat alături. De asemenea, una dintre clădirile Institutului de Comunicații a fost parțial distrusă.

Oameni au fost prinși sub dărâmături. Mulți au fost salvați. Peste 180 de persoane au fost rănite. Din păcate, multe persoane au fost ucise. La moment se cunoaște despre 41 de persoane decedate. Condoleanțele mele rudelor și apropiaților. Am dispus desfășurarea unei anchete complete și rapide cu privire la circumstanțele celor întâmplate. Toate serviciile necesare sunt implicate în operațiunea de salvare”, a comunicat președintele ucrainean.

Potrivit Ministerului Apărării de la Kiev, loviturile au fost efectuate la intervale scurte de timp, astfel încât acestea „au surprins oamenii în momentul evacuării în buncăr”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: