Atacul cibernetic de la Poșta Moldovei: Serviciile prestate, reluate parțial
Full Article 2 minutes read

Atacul cibernetic de la Poșta Moldovei: Serviciile prestate, reluate parțial

Serviciile prestate de întreprinderea „Poșta Moldovei” au fost restabilite parțial, după atacul cibernetic de acum trei zile. Informațiile au fost confirmate pe 23 februarie de întreprindere, care a precizat că serviciul de urmărire a trimiterilor este în proces de restabilire, iar serviciul de comercializare a mărfurilor nu este disponibil temporar.

Potrivit „Poștei Moldovei”, în oficiile poștale sunt prestate următoarele servicii:

Servicii poștale

Naționale
– Expedierea/recepționarea scrisorilor, coletelor internaționale
– Expedierea/recepționarea scrisorilor, coletelor
– Serviciul EMS
– Serviciul Curier Rapid

Servicii financiare
– Sisteme internaționale de transferuri bănești
– Mandate poștale
– Încasare și eliberare plăți
– Sume bănești indexate

Serviciul de abonare și vânzare
– Distribuirea edițiilor periodice

Întreprinderea a precizat că despre sosirea trimiterii în oficiul poștal, clienții vor fi informați printr-un sms sau aviz.

Serviciul de urmărire a trimiterilor este în proces de restabilire. Serviciul de comercializare a mărfurilor ( timbre, plicuri, cărți poștale) temporar nu funcționează. Ne cerem scuze pentru incomoditatea creată și vă mulțumim pentru înțelegere și răbdare”, se arată în comunicat.

Precizăm că, pe 20 februarie, „Poșta Moldovei” a devenit ținta unui atac cibernetic, fiind vizat sistemul informațional. Întreprinderea a anunțat atunci că prestarea serviciilor poștale și financiare a fost sistată până la recuperarea sistemului. O zi mai târziu, pe 21 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba a spus că echipa Poștei Moldovei, alături de experți în securitate cibernetică, lucrează „non-stop” pentru a remedia problema. Oficialul a dat asigurări că datele personale ale clienților nu au fost compromise. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: