Atacul de la Aeroport: raportul MAI nu a fost făcut public pentru că „au intervenit activități de o urgență mult mai însemnată”
Full Article 2 minutes read

Atacul de la Aeroport: raportul MAI nu a fost făcut public pentru că „au intervenit activități de o urgență mult mai însemnată”

Conferința de presă în care urma să fie prezentat raportul cu privire la atacul din 30 iunie de la Aeroportul Chișinău a fost amânată pentru că au intervenit activități de o importanță și de o urgență mult mai însemnată. Precizările au fost făcute de ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros.

„Ministerul de Interne a lucrat foarte intensiv pentru a identifica toate lacunele și a reface acea zi tragică, să vedem cine ce și unde a admis lacune în serviciu. Ancheta este finisată, ordinul administrativ este emis și noi vom veni cu o conferință de presă în care vom explica cetățenilor ce s-a întâmplat pe data de 30”, a comunicat Adrian Efros pe 27 august, pentru TV6.

Cu referire la termenul de prezentare a raportului anunțat anterior, ministrul a spus: „Au intervenit mai multe activități de o importanță și de o urgență mult mai însemnată, de aceea noi am decis ca conferința respectivă să fie amânată”.

***

Incidentul tragic de la Aeroportul Chișinău a avut loc pe 30 iunie 2023. Un cetățean al Tadjikistanului a dezarmat un polițist de frontieră și a tras mai multe focuri, ucigând două persoane. La rândul său, acesta a fost rănit, după care a murit la spital. Procuratura Generală din Dușanbe a precizat că atacatorul este Rustam Asharov, căutat pentru implicare în răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci din Dușanbe.

Ministrul de Interne Adrian Efros a declarat pe 20 iulie în prima sa conferință de presă după investire că termenul de prezentare a raportului privind atacul armat de la Aeroport este 31 iulie: „Noi în baza anchetei vom evalua aspectele și vom determina implicarea fiecărui angajat, după asta vor fi luate decizii”.

Pe 1 august, reprezentanta Ministerului Afacerilor Interne Olivia Melnic a declarat pentru NM că vor avea loc declarații pentru presă, fără a preciza însă data evenimentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: