Atacuri armate aproape simultane în mai multe biserici din Rusia. Cel puțin 20 de oameni au fost uciși
Full Article 2 minutes read

Atacuri armate aproape simultane în mai multe biserici din Rusia. Cel puțin 20 de oameni au fost uciși

Bărbați necunoscuți au deschis focul, aproape simultan, asupra a unei biserici ortodoxe, două sinagogi și un post de poliție în două localități din Republica autonomă Daghestan din componența Federației Ruse, care este populată preponderent de musulmani. Cazul a avut loc pe 23 iunie. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise în atacurile armate, iar altele 44 – rănite. Comitetul de Investigații al Rusiei a pornit un dosar penal pentru terorism. 

Rapoarte privind împușcături în Daghestan au început să apară în seara zilei de 23 iunie. În orașul Derbent, persoane necunoscute au atacat o biserică ortodoxă și o sinagogă. Atacatorii au tras asupra bisericii și sinagogii cu automate. Atacul a declanșat un incendiu puternic în sinagogă, care a fost stins doar în timpul nopții.

Aproape în același timp, persoane necunoscute au deschis focul în capitala Daghestanului –  Mahacikala. Acestea au atacat un post de poliție rutieră și o sinagogă din apropiere. De asemenea, a avut loc un schimb de focuri în apropierea Catedralei Sfânta Dormiție.

De asemenea, împușcături au fost raportate și în satul Sergokala, aflat la 65 de kilometri de Mahacikala. Acolo, persoane necunoscute au tras asupra unei mașini de poliție, rănind un ofițer.

După apariția informațiilor despre situația din Daghestan, a fost declanșată „Operațiunea antiteroristă”, care s-a înceiat în dimineața de 24 iunie. În cadrul acesteia, șase atacatori au fost eliminați, scrie presa rusă. Doi atacatori sunt fiii șefului raionului Sergokalinski din Daghestan, Magomed Omarov. Însăși Magomed Omarov a fost arestat.

Comitetul de Investigații al Rusiei a pornit un dosar penal pentru terorism pe caz.

Canalul de Telegram „112”, apropiat de forțele de ordine rusești, a raportat că, potrivit informațiilor actualizate, numărul morților a ajuns la 20 de persoane. Alte cel puțin 44 de persoane au fost rănite în atacuri, dintre care 37 sunt ofițeri de poliție, scrie The Insider.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: