Atletă din Uganda, participantă la Olimpiada de la Paris, stropită cu benzină și incendiată: se află la spital
Full Article 3 minutes read

Atletă din Uganda, participantă la Olimpiada de la Paris, stropită cu benzină și incendiată: se află la spital

O atletă din Uganda, care a concurat la Jocurile Olimpice de la Paris în această vară, a fost stropită cu benzină și incendiată. Incidentul a avut loc în Kenya. Rebecca Cheptegei, în vârstă de 33 de ani, a fost spitalizată cu arsuri pe mai mult de 75% din corp. 

Publicația kosa.media scrie că sportiva se află în stare critică.

Potrivit datelor poliției, atleta a fost stropită cu benzină și incendiată de fostul ei partener Dixon Ndiema. De cealaltă parte, tatăl atletei a menționat că fiica sa este căsătorită cu un alt bărbat, care se află în Uganda și cu care are doi copii, iar atacatorul este un prieten al ei, cu care a avut un conflict din cauza unui teren. Rebecca Cheptegei a venit în Kenya la antrenamente și și-a cumpărat un teren cu o casă acolo. Potrivit sursei, acesta ar fi fost subiectul disputei. Rebecca Cheptegei și Dixon Ndiema ar fi avut conflictul de la bucata de pământ de mai mult timp. Tatăl sportivei a spus că s-au adresat și la poliție în legătură cu aceasta. 

Se menționează că bărbatul a intrat în casa sportivei în timp ce aceasta, cu fiicele ei de 9 și 11 ani, se afla la biserică. Când atleta s-a întors, el a atacat-o cu benzină. La scurt timp au intervenit vecinii care au stins flăcările. 

Reuters a scris că sportiva a fost spitalizată cu arsuri pe mai mult de 75% din corp. De cealaltă parte, publicația kenyană The Standard a scris, cu referire la un anestezist și un lucrător de terapie intensivă, că atleta a suferit arsuri pe 80% din corp. În plus, a adăugat publicația din Kenya, în urma atacului sportivei i-au fost afectate gâtul și tractul respirator. 

La spitalul unde a fost dusă Cheptegei s-a anunțat că atleta a fost conectată la un aparat de ventilare pentru respirație artificială. S-a comunicat că sportiva încă nu și-a revenit. 

Potrivit sursei, la același spital, a fost dus și atacatorul. Cel din urmă a suferit arsuri pe 30% din corp. 

Actualizare: Atleta din Uganda Rebecca Cheptegei a murit la câteva zile după ce a fost stropită cu benzină și incendiată. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Kenya, țara în care locuia sportiva, scrie BBC News pe 5 septembrie. Și Federația de atletism din Uganda a anunțat despre decesul atletei. Potrivit federației, sportiva a murit în dimineața zilei de 5 septembrie. Moartea atletei a fost confirmată și de directorul spitalului, unde Rebecca Cheptegei a fost internată. Detalii AICI

La începutul anului 2023, Biroul de Statistică din Kenya a raportat că 34% dintre femeile din această țară au suferit violență fizică de la vârsta de 15 ani. În plus, femeile care sunt căsătorite se confruntă mai des cu violența: 41% dintre femeile care au raportat violență au fost căsătorite. Tot în Kenya, în 2021, a fost ucisă alergătoarea kenyană Agnes Tirop. Soțul ei este acuzat de crimă. 


Important! În cazul în care detaliile expuse în material vă neliniștesc, aveți nevoie de ajutor și susținere - adresați-vă specialiștilor de la „Linia Verde Prevenire Suicid”. Chat-ul anonim pe www.pentruviata.md este diponibil LIVE între orele 20.00-22.00 în zilele de luni și joi. În restul zilelor, puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii la nr de tel 060806623


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: