Atleta din Uganda, stropită cu benzină și incendiată, a murit 
Full Article 2 minutes read

Atleta din Uganda, stropită cu benzină și incendiată, a murit 

Atleta din Uganda Rebecca Cheptegei a murit la câteva zile după ce a fost stropită cu benzină și incendiată. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Kenya, țara în care locuia sportiva, scrie BBC News pe 5 septembrie. Și Federația de atletism din Uganda a anunțat despre decesul atletei. Potrivit federației, sportiva a murit în dimineața zilei de 5 septembrie. Moartea atletei a fost confirmată și de directorul spitalului, unde Rebecca Cheptegei a fost internată. 

Potrivit sursei, familia sportivei încă nu a confirmat moartea acesteia. Între timp, șeful spitalului unde Rebecca Cheptegei a fost internată a declarat presei locale că atleta a murit după ce organismul ei a cedat. 

Pe 5 septembrie, și Federația de atletism din Uganda a anunțat despre moartea sportivei. 

„Suntem profund întristați că astăzi dimineață devreme a murit sportiva noastră Rebecca Cheptegei, victimă tragică a violenței domestice. Ca federație, noi condamnăm astfel de acțiuni și cerem dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a menționat federația într-un mesaj pe rețelele de socializare. 

Rebecca Cheptegei, în vârstă de 33 de ani, a fost spitalizată cu arsuri pe mai mult de 75% din corp. Potrivit datelor poliției, atleta a fost stropită cu benzină și incendiată de fostul ei partener Dixon Ndiema. De cealaltă parte, tatăl atletei a menționat că fiica sa este căsătorită cu un alt bărbat, care se află în Uganda și cu care are doi copii, iar atacatorul este un prieten al ei, cu care a avut un conflict din cauza unui teren. Tatăl sportivei a spus că s-au adresat și la poliție în legătură cu aceasta. Detalii AICI

BBC News a menționat că Rebecca Cheptegei a cumpărat un teren în județul Trans-Nzoia din Kenya și și-a construit o casă, pentru a putea beneficia de posibilitățile numeroaselor centre sportive din țară. Incidentul cu sportiva a avut loc pe 1 septembrie. 

Cheptegei a concurat la Jocurile Olimpice de la Paris în această vară și s-a clasat pe locul 44 la maratonul Olimpiadei. La Campionatul Mondial de alergare 2022 din Thailanda, atleta a obținut medalia de aur. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: