Au ajuns la spital din cauza ghețușului. Peste 130 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale 
Full Article 2 minutes read

Au ajuns la spital din cauza ghețușului. Peste 130 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale 

În ultimele 24 de ore, la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) au ajuns mai mult de 130 de persoane din cauza gheţuşului de pe drumuri. Informația a fost confirmată pentru NM de Dorina Arsene, purtător de cuvânt Institutul de Medicină Urgentă. 

„Pe parcursul ultimelor 24 de ore la IMU au ajuns în jur de 131 de persoane cu diverse traume din cauza timpului de afară. 32 de pacienți s-au adresat cu fractură de gambă, gleznă sau umăr și au necesitat internare”, a comunicat reprezentanta Institutului.

Vârsta pacienților este de la 30 pâna la 70 de ani.

„Toți pacienții au primit îngrijirile medicale necesare și sunt în stare de gravitate medie”, a adăugat Dorina Arsene.

Reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă au venit și cu un îndemn pentru perioada rece a anului.

„Îndemnăm persoanele să fie mai atente când urcă sau coboară scările, să nu alerge pe trotuar și să poarte încălțăminte comodă pentru a evita traumele”, a comunicat Dorina Arsene.

***

În dimineața zilei de 7 decembrie, edilul de Chișinău Ion Ceban a spus că toată noaptea echipele Primăriei s-au aflat în teren pentru a combate ghețușul. Potrivit lui Ceban, străzile și trotuarele au fost prelucrate cu material antiderapant. De cealaltă parte, Poliția Republicii Moldova a atenționat că suprafața carosabilă este alunecoasă și a îndemnat șoferii să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: