Poliția atenționează că suprafața carosabilă este alunecoasă. Primarul Ceban: Toată noaptea echipele noastre au intervenit 
Full Article 2 minutes read

Poliția atenționează că suprafața carosabilă este alunecoasă. Primarul Ceban: Toată noaptea echipele noastre au intervenit 

Edilul de Chișinău Ion Ceban spune că toată noaptea echipele Primăriei s-au aflat în teren pentru a combate ghețușul. Potrivit lui Ceban, străzile și trotuarele au fost prelucrate cu material antiderapant. De cealaltă parte, Poliția Republicii Moldova atenționează că suprafața carosabilă este alunecoasă și înseamnă șoferii să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere. 

„Toată noaptea echipele noastre s-au aflat în teren pentru a combate ghețușul. Și la această oră sunt efectuate verificări ca trotuarele, drumurile, căile de acces și în curțile de blocuri să fie practicabil. Materialul antiderapant este distribuit la necesitate”, comunică primarul de Chișinău Ion Ceban.

El mai spune că pe parcursul nopții toate drumurile, arterele principale, secundare și accesele spre suburbii au fost de asemenea prelucrate cu antiderapant.

„Cel mai complicat este de a interveni pe trotuarele înguste, deoarece toată munca se face manual de angajații noștri. Pericolul de ghețuș persistă, rugăm să fiți atenți”, precizează Ceban.

Poliția Republicii Moldova menționează că la aceasta oră, se circulă în condiții de ploaie și ceață, iar suprafața carosabilă este alunecoasă.

„Neadaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere crește riscul producerii de accidente rutiere. Circulați cu prudență și cu răbdare! Conduceți cu viteză adaptată condițiilor de trafic, păstrați distanța în mers și nu blocați intersecțiile”, comunică oamenii legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: