Au discutat prin mesaje despre Tatiana Răducanu? Ce spun Platon și Colenco, urmare a scurgerii din presă
Full Article 3 minutes read

Au discutat prin mesaje despre Tatiana Răducanu? Ce spun Platon și Colenco, urmare a scurgerii din presă

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon infirmă că ar fi discutat vreodată prin mesaje cu avocatul Aureliu Colenco, cel care îl apără în prezent pe fugarul Ilan Șor. Precizarea a fost făcută pentru TV8 în contextul în care Procuratura Anticorupție a declarat că cei doi ar fi făcut schimb de mesaje, timp de mai mulți ani, iar discuțiile ar fi vizat-o pe magistrata Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, pe care cei doi o consideră „omul nostru 100%” și „gata să lucreze”. Și Aureliu Colenco a spus pentru sursa citată că nu își amintește să fi discutat vreodată cu Platon despre Tatiana Răducanu. 

Veaceslav Platon a spus că toate discuțiile sale cu Aureliu Colenco sunt în format audio. „Referitor la mesaje pot spune că domnul Colenco niciodată nu scrie mesaje sms, avem doar discuții audio”, a menționat Platon.

Întrebat dacă în discuțiile audio a vorbit cu Aureliu Colenco despre Tatiana Răducanu, Platon a răspuns: „A fost cu zece ani în urmă, în această perioadă am fost în așa furtuni am nimerit, sincer și pe unii oameni i-am uitat, poate au fost, poate nu, sincer vă spun, nu țin minte”.

Și Aureliu Colenco a spus că nu își amintește să fi discutat vreodată cu Veaceslav Platon despre Tatiana Răducanu. Avocatul a menționat că nu a discutat nici cu magistrata despre promovarea sau nepromovarea unor candidaturi în cadrul Comisiei Pre-Vetting. Mai mult, Aureliu Colenco a spus că Tatiana Răducanu ar fi compromisă fără temei: „Îmi pare foarte rău că așa o personalitate onestă, principială, cinstită, în așa hal și mod este ponegrită. Eu mă gândesc că ea nu este comodă cuiva și noi zilele apropiate o să vedem acest lucru. Mi se pare că asta e legată de niște numiri în funcții cheie în Republica Moldova, că sunt întreprinse măsuri ca tot o persoană onestă din cadrul Procuraturii, Iachimovschi, să nu treacă, deoarece o să fie o comisie nefuncțională”.

Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, a demisionat după ce în presă a fost scursă o scrisoare în care șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin ar pune la îndoială integritatea acesteia. Anunțul a fost făcut pe 14 mai de președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, deputata PAS Veronica Roșca. Roșca a publicat și cererea de eliberare din funcție. În document, Răducanu a confirmat că demisia sa are legătură cu scrisoarea apărută în spațiul public, care-i vizează integritatea. Răducanu a calificat acuzațiile din scrisoare ca fiind „false”, menționând că se vede nevoită să demisioneze pentru „a nu pune în pericol întregul proces de vetting”. Tot pe 14 mai, Telegraph Moldova a publicat o scrisoare, care ar fi fost trimisă de șefa PA mai multor instituții de stat. În document, Dragalin ar pune la îndoială integritatea Tatianei Răducanu, pe motiv că aceasta ar fi avut în trecut legături cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, dar și Aureliu Colenco, principalul avocat al oligarhului Ilan Șor. NM solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție în privința autenticității scrisorii, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: