AUDIO Fișe medicale pe bani? Percheziții cu mascați la Dispensarul dermato-venerologic din Chișinău
Full Article 3 minutes read

AUDIO Fișe medicale pe bani? Percheziții cu mascați la Dispensarul dermato-venerologic din Chișinău

Două asistente medicale ale Dispensarului municipal dermato-venerologic din Chișinău ar fi luat bani, în schimb – perfectau fișe medicale, fără prezența fizică a persoanei ori fără să examineze formal pacientul. De la agenții economici ar fi estorcat între 1000 și 8000 lei, în dependență de numărul angajaților pentru care se solicita perfectarea fișelor medicale. Iar de la persoane fizice cereau între 250 și 1000 lei, pentru aceleași servicii. Precizările au fost făcute de Centrul Național Anticorupție (CNA). Pe 7 august, mascații CNA și procurorii au percheziționat Dispensarul. Totodată, CNA a prezentat mai multe înregistrări audio în acest caz.

Reprezentanții CNA au anunțat că ofițerii instituției și procurorii au efectuat percheziții pe 7 august în incinta Secției control medical din cadrul Dispensarului municipal dermato-venerologic din Chișinău.

Potrivit Centrului, două asistente medicale ale Dispensarului sunt bănuite că ar fi estorcat sistematic bani de la diverși agenți economici și persoane fizice pentru perfectarea fișelor medicale personale, fără prezența fizică a persoanei la efectuarea examenului medical obligatoriu ori examinarea formală a pacientului.

„Astfel, de la diverși agenți economici ar fi fost solicitate sume cuprinse între 1000 lei – 8000 lei, în dependență de numărul angajaților pentru care se solicita perfectarea fișelor medicale personale. De la persoane fizice sume solicitate ar fi variat între 250 – 1000 lei, pentru aceleași servicii”, au relatat reprezentanții Centrului.

Se precizează că în timpul perchezițiilor au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului.

Bănuitele sunt cercetate în stare de libertate.

CNA a prezentat mai multe înregistrări audio în acest caz.

Una din discuții:

– Mi-ați dat 11, reiese că 4 și încă… eu calculez 11, da? Dar aici bani sunt 2500, dar nu 2750 dacă pentru 11

– A, eu încă va trebui să dau 250, da?

– Da, aici sunt 2500

– Aha, bine.

O altă discuție: 

– Să spui la toți că au fost la sânge, o dat medic de familie, tot e scris, e pus ștampila pe 24

– Gata, putem să lucrăm?

– Da, sigur că puteți

– Nu și gata

– Să spui la toți că au dat sânge.

Încă o discuție: 

– Muncești?

– Amu îs la lucru, da

– Nu, eu am în vedere că vreau să…

– A, da, da

– Să vin, da cât e acuma?

– 250

– Aha, că o să am peste 10, cred.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: