AUDIO O nouă „scurgere” în presă. De această dată, sunt vizați Dodon și Ceban. Cum comentează președintele și primarul
Full Article 2 minutes read

AUDIO O nouă „scurgere” în presă. De această dată, sunt vizați Dodon și Ceban. Cum comentează președintele și primarul

O nouă „scurgere” a apărut în presă. În această dimineață, mai multe instituții mass-media, inclusiv NM, a primit pe adresa de e-mail o înregistrare audio, în care se presupune că figurează președintele Igor Dodon și primarul capitalei, Ion Ceban. Aceștia discută despre anularea alegerilor locale din municipiul Chișinău, unde Andrei Năstase ieșise câștigător. Igor Dodon și Ion Ceban au calificat înregistrarea drept „un fals”.

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție pa pagina sa de Facebook. Acesta a scris că înregistrarea este un fals și că vocile nu le aparțin.

„Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc. Vom sesiza Procuratua pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptam sa apara și alte falsuri pe măsura ce ne apropiem de campania electorala, de aceea urmează sa întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau in spatele unor astfel de campanii sa răspundă in fata legii pentru faptele lor, atât cei care le comanda, cât și cei care le executa”, a argumentat șeful statului.

Astăzi in spațiul public a apărut o înregistrare in care se pretinde ca ar fi vocea mea și a primarului Ion Ceban….

Gepostet von Dodon Igor am Montag, 15. Juni 2020

Și primarul capitalei, Ion Ceban, a scris că este vorba despre o înregistrare trucată.

„Vom contesta înregistrarea și este clar pentru multă lume că acest lucru a apărut în contextul în care deja unii neoficial s-au lansat în campania electorală. Și faptul că vocile noastre nu seamănă, tot lasă de bănuit, dar și contextul apariției acesteia, la fel. Cunoaștem acea perioadă și deciziile de atunci cum au fost luate. Cu certitudine acest caz trebuie să fie investigat și nu mă miră faptul că ar putea apărea diverse falsuri la comanda cuiva. Organele de drept trebuie să se expună”, a scris Ceban.

Amintim că Andrei Năstase  a fost ales în iunie 2018 în funcția de edil al Chișinăului, dar scrutinul a fost anulat atunci de instanță. Motivul – acesta ar fi făcut propagandă electorală în ziua scrutinului. În octombrie 2019, mandatul acestuia a fost validat de Curtea de Apel de la Chișinău care a declarat legale alegerile locale anticipate de anul trecut.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: