(AUDIO) Presa din Belarus a publicat presupusa interceptare dintre Berlin și Varșovia, privind otrăvirea lui Navalnîi. Berlinul dezminte informația
Full Article 2 minutes read

(AUDIO) Presa din Belarus a publicat presupusa interceptare dintre Berlin și Varșovia, privind otrăvirea lui Navalnîi. Berlinul dezminte informația

Presa din Belarus a publicat presupusa discuție dintre un reprezentant al Berlinului și cel al Varșoviei, privind otrăvirea politicianului rus Alexei Navalnîi. Aceasta ar fi fost interceptată de serviciile secrete de la Minsk, scrie agenția de presă Belta. Înregistrarea a fost dublată în rusă. NM publică mai jos traducerea în română a dialogului.

Varșovia: Allo, bună ziua, Nick! Cum merg treburile?

Berlin: Totul pare să decurgă conform planului. Materialele privind Navalnîi sunt gata. Vor fi transmise administrației cancelarului. Așteptăm declarația ei.

Varșovia: Otrăvirea se confirmă cu certitudine?

Berlin: Ascultă, Mike. În situația de față nu prea contează. Este război… Iar la război toate mijloacele sunt bune.

Varșovia: Sunt de acord. Trebuie să tăiem din cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile Belarusului. Cel mai eficient mod este să îl îngropăm în treburile Rusiei, care nu sunt puține! Cu atât mai mult cu cât, în timpul apropiat, vor avea loc alegeri, scrutinul din regiunile Rusiei.

Berlin: Ne ocupăm de asta. Cum decurg lucrurile în Belarus?

Varșovia: Sincer vorbind, cam rău. Președintele Lukașenko s-a dovedit a fi tare. Sunt profesioniști și bine organizați. E de înțeles, sunt susținuți de Rusia. Funcționarii de stat și militarii sunt fideli președintelui. Încă mai lucrăm. Restul când ne vom întâlni, nu la telefon.

Berlin: Da, da, înțeleg. Pa.

Varșovia: Pa.

La scurt timp după publicarea acestei știri, site-ul agenției de știri de stat Belta din Belarus a devenit indisponibil.

Amintim că, pe 3 septembrie, președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a declarat în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul Rusiei Mihail Mișustin că datele privind otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu o substanță din categoria „Noviciok” sunt false și ar avea legătură cu protestele din Belarus și susținerea lui Vladimir Putin pentru Alexandr Lukașenko.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful serviciului de presă al executivului din Germania Steffen Seibert a declarat că declarațiile lui Alexandr Lukașenko „nu corespund adevărului”, scrie agenția Interfax.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: