(VIDEO) Lukașenko: Otrăvirea lui Navalnîi este un fals, pentru a tăia cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile Belarusului
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Lukașenko: Otrăvirea lui Navalnîi este un fals, pentru a tăia cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile Belarusului

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a declarat în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul Rusiei Mihail Mișustin că datele privind otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu o substanță din categoria „Noviciok” sunt false, scrie Meduza.io.

x

Potrivit lui Lukașenko, serviciile secrete belaruse „ieri sau alaltăieri, înainte de discursul lui Mekel” ar fi interceptat „o discuție interesantă” dintre Germania și Polonia, din care rezultă că Navalnîi nu a fost otrăvit. „O să vă dau să citiți, o să pregătim și o să transmitem FSB-ului (raportul, NM)”, a declarat Lukașenko.

Potrivit liderului de la Minsk, scopul falsificării ar fi „să taie cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile Belarusului”.

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că instituția prezidențială a luată notă de cuvintele lui Lukașenko, însă nu a primit nicio dovadă în acest sens.

Amintim că, pe 2 septembrie, conducerea Germaniei a anunțat că Navalnîi a fost otrăvit în Rusia cu o substanță din grupul „Noviciok”. Berlinul a cerut Moscovei „lămuriri” în legătură cu această situație.

Unii deputați și senatori ruși au calificat declarația Germaniei drept „o provocare” și și-au exprimat opinia că în spatele acesteia ar sta SUA, care nu vor să fie finalizată construcția „North Stream – 2”.

Precizăm că, în Belarus, de aproape o lună continuă protestele de amploare față de rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale. Vladimir Putin și-a exprimat susținerea pentru Alexandr Lukașenko și a declarat că a fost formată o rezervă din cadrul angajaților forțelor de ordine, care sunt gata să se îndrepte spre Belarus în cazul în care „elementele extremiste vor provoca dezordini de amploare”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: