(VIDEO) Lukașenko: Otrăvirea lui Navalnîi este un fals, pentru a tăia cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile Belarusului
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Lukașenko: Otrăvirea lui Navalnîi este un fals, pentru a tăia cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile Belarusului

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a declarat în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul Rusiei Mihail Mișustin că datele privind otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu o substanță din categoria „Noviciok” sunt false, scrie Meduza.io.

Potrivit lui Lukașenko, serviciile secrete belaruse „ieri sau alaltăieri, înainte de discursul lui Mekel” ar fi interceptat „o discuție interesantă” dintre Germania și Polonia, din care rezultă că Navalnîi nu a fost otrăvit. „O să vă dau să citiți, o să pregătim și o să transmitem FSB-ului (raportul, NM)”, a declarat Lukașenko.

Potrivit liderului de la Minsk, scopul falsificării ar fi „să taie cheful lui Putin de a-și băga nasul în treburile Belarusului”.

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că instituția prezidențială a luată notă de cuvintele lui Lukașenko, însă nu a primit nicio dovadă în acest sens.

Amintim că, pe 2 septembrie, conducerea Germaniei a anunțat că Navalnîi a fost otrăvit în Rusia cu o substanță din grupul „Noviciok”. Berlinul a cerut Moscovei „lămuriri” în legătură cu această situație.

Unii deputați și senatori ruși au calificat declarația Germaniei drept „o provocare” și și-au exprimat opinia că în spatele acesteia ar sta SUA, care nu vor să fie finalizată construcția „North Stream – 2”.

Precizăm că, în Belarus, de aproape o lună continuă protestele de amploare față de rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale. Vladimir Putin și-a exprimat susținerea pentru Alexandr Lukașenko și a declarat că a fost formată o rezervă din cadrul angajaților forțelor de ordine, care sunt gata să se îndrepte spre Belarus în cazul în care „elementele extremiste vor provoca dezordini de amploare”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: