Autoritățile, în alertă: Fragmente neidentificate, găsite într-un lac din Căușeni. Salvatori, polițiști și geniști – la fața locului
Full Article 2 minutes read

Autoritățile, în alertă: Fragmente neidentificate, găsite într-un lac din Căușeni. Salvatori, polițiști și geniști – la fața locului

Autoritățile din Republica Moldova sunt în alertă, după ce într-un lac din apropierea localității Fârlădeni, raionul Căușeni, au fost găsite mai multe fragmente, neidentificate deocamdată. La fața locului toate organele specializate, între ele pompieri, salvatori, polițiști și geniști.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că va acorda suportul necesar specialiștilor și autorităților responsabile de gestionarea cazului din apropierea localității Fârlădeni, unde în lac au fost găsite  fragmente neidentificate.

Potrivit IGSU, salvatorii vor întreprinde, la necesitate, lucrări pe apă, dar și misiuni subacvatice pentru extragerea în siguranță a fragmentelor. Mai mult, scafandrierii vor utiliza sonor și tehnică suplimentară pentru a ajuta specialiștii în realizarea misiunii. Echipa tehnico-explozivă a IGP a fost mobilizată și se află în prezent la fața locului pentru a efectua verificări amănunțite. Originea acestor fragmente rămâne, deocamdată, necunoscută.

„Acțiunile de căutare sunt în curs, și se iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor”, anunță IGSU.

De menționat că Ministerul Apărării de la Chișinău nu a comentat, deocamdată, cazul.

***

Amintim că, acum două zile, în satul Chițcani din regiunea transnistreană ar fi fost depistate rămășite de rachete S-300. Informația a fost raportată în dimineața zilei de 25 septembrie de vicepreședintele Comisiei Unificată de Control Oleg Beliakov.

Într-un comentariu pentru NM, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că până la această etapă originea obiectului identificat și traiectoria acestuia nu au fost identificate. Alte detalii cu referire la rămășițele de rachetă care ar fi căzut în regiunea transnistreană nu au fost făcute publice, până acum.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: