„Avea numeroase leziuni și înțepături”. Poliția oferă detalii despre copilul de aproape doi ani, ucis cu bestialitate
Full Article 2 minutes read

„Avea numeroase leziuni și înțepături”. Poliția oferă detalii despre copilul de aproape doi ani, ucis cu bestialitate

Corpul neînsulflețit al copilului de aproape doi ani a fost găsit într-o fâșie forestieră din sectorul Ciocana al capitalei. Pe corpul acestuia au fost depistate mai multe leziuni, au fost afectate și organele interne și au fost observate mai multe înțepături în regiunea spatelui. Informațiile au fost oferite de șeful Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov, în cadrul unei conferințe de presă, din 1 noiembrie.

Potrivit lui Podarilov, pe 30 octombrie, poliția a fost sesizată despre dispariția copilului. Mama copilului a sunat la serviciul 112, care a spus că l-a lăsat de câteva zile în grija unei prietene. Într-o discuție cu poliția, „dădaca” a spus că a dat copilul rudelor mamei care locuiesc în sat. Cu toate acestea, versiunea nu a fost confirmată.

„Apoi a devenit clar că copilul fusese ucis. Cadavrul a fost aruncat într-o centură forestieră din apropierea casei. Dovezile indică faptul că femeia care stătea cu el, cu ajutorul partenerului ei, a ucis copilul. Au fost uciși cu o cruzime extremă. Copilul a murit în urma unei leziuni cerebrale traumatice, pe corp au fost găsite numeroase răni și injecții”, a spus Podarilov.

Organul de urmărire penală a pornit o cauză penală. Pe caz au fost stabilite două persoane care au statut de bănuit și sunt reținute. Este vorba despre tânăra de 19 ani, în grija căreia a fost lăsat copilul și concubinul ei.

Ambii neagă implicarea în crimă, dar, după cum a remarcat poliția, toate dovezile indică ei sunt autorii crimei. Dacă vor fi dovediți vinovați, aceștia riscă 15-20 de ani de închisoare la viață.

Șeful IGP a spus că urmează să fie investigate și inacțiunile organelor de resort pentru a constata dacă tragedia putea fi prevenită. În funcție de circumstanțe va fi dispusă pornirea sau refuzul de a porni urmărirea penală.

În primele 9 luni ale anului 2021 au fost înregistrate 5.626 de cazuri de dispariție a copiilor. Trei cazuri s-au soldat cu decesul copiilor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: