Avertizările MAEIE cu privire la avalanșa din Munții Făgăraș: „Nu părăsiți zona cabanelor”
Full Article 2 minutes read

Avertizările MAEIE cu privire la avalanșa din Munții Făgăraș: „Nu părăsiți zona cabanelor”

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) recomandă moldovenilor, care sunt plecați în Munţii Făgăraş din România să nu părăsească zona cabanelor, întrucât persistă riscul avalanșelor mari. 

În legătură cu cele două avalanșe mari care au avut loc în cursul nopţii în Munţii Făgăraş din România, MAEIE prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București este în legătură cu Inspectoratul județean de poliție Argeș, iar responsabilii de la consulat au stabilit că victime nu au fost înregistrate.

Autoritățile locale recomandă turiștilor să nu părăsească zona cabanelor.

Iar în cazul Cabanei Capra, unde peste 40 turiști și 10 angajați ai pensiunii rămân a fi blocați, nu sunt date cu privire la apartenența acestora la cetățenia țării noastre fiind prioritizată operațiunea de evacuare. Cu toate acestea, starea tuturor este bună, fiind identificate deja soluții pentru evacuarea de la fața locului.

„MAEIE reiterează, că în cazul situațiilor excepționale, cetățenii moldoveni să urmărească cu atenție anunțurile autorităților locale iar la necesitate să ia legătura cu cea mai apropiată misiune diplomatică pentru ajutor consular de specialitate”, a declarat purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Amintim că, oavalanşă de mari dimensiuni s-a produs pe 4 februarie în Munţii Făgăraş, valul de zăpadă lovind cu putere o cabană, unde a produs pagube şi a acoperit maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine. Nu au existat victime. A doua avalanșă a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită.

Citește și: Pleci în vacanță în România? Vezi harta riscului de avalanșe în Munții Carpați


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: