Bacterii periculoase în apa din școli. Ce au găsit inspectorii ANSA, în urma verificărilor
Full Article 2 minutes read

Bacterii periculoase în apa din școli. Ce au găsit inspectorii ANSA, în urma verificărilor

De la începutul anului, în școlile din Republica Moldova au fost depistate 256 de probe de apă care nu corespund parametrilor biologici. Potrivit unui comunicat publicat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor astăzi, 27 noiembrie, monstrele au fost prelevate din blocurile alimentare ale instituțiilor de învățământ general. Săptămâna trecută, Newsmaker a publicat un material amplu despre calitatea dubioasă a apei din grădinițe.

Experții de la ANSA au precizat că în probele cu apă dubioasă a fost depistată prezența bacteriilor Escherichia Coli și Streptococi fecali.

În instituțiile unde s-a constatat că apa nu corespunde indicilor microbiologici, s-a interzis utilizarea acesteia și s-au emis recomandări de a utiliza apa potabilă din surse sigure sau apa potabilă îmbuteliată de catre agenți autorizați, se mai arată în comunicatul ANSA.

Reprezentanții instituției mai menționează că vor fi efectuate măsuri de dezinfectare a surselor de apă. Ulterior, probele vor fi prelevate repetat, pentru a verifica dacă problemele au fost înlăturate.

Totodată, de comun acord cu autoritățile publice locale, au fost efectuate lucrări de restabilire a apeductelor și igienizarea acestora din cadrul instituțiilor vizate.

Despre calitatea apei din grădinițele din Republica Moldova puteți citi mai detaliat în materialul reporterului NM, Tatiana Sultanova. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: