Bălți: un zidar, o antreprenoare şi o şomeră, reținuți de ofițerii CNA pentru trafic de influență
Full Article 2 minutes read

Bălți: un zidar, o antreprenoare şi o şomeră, reținuți de ofițerii CNA pentru trafic de influență

Un zidar, o antreprenoare şi o şomeră, toți originari din municipiul Bălți, au fost reținuți, pentru 72 de ore, de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie. Potrivit unui comunicat publicat pe 23 martie, aceștia sunt bănuiți de trafic de influenţă, după ce ar fi promis unor bărbați că îi vor scăpa de puşcărie.

Potrivit denunţătorilor, bănuiţii ar fi susţinut că au influenţă asupra procurorilor şi judecătorilor din instanţele de la Bălţi şi că îi pot determina să adopte o decizie neprivativă de libertate în cadrul unei cauze penale, pornită pe circulaţie ilegală de droguri, în care erau cercetaţi cei doi bărbaţi. Pentru intermediere, suspecţii ar fi cerut câte 5000 de euro de la fiecare, iar în total – 10 000 de euro.

Ofiţerii DGT Nord au pornit o urmărire penală şi au documentat convorbirile, dar şi întâlnirile dintre denunţători şi bănuiţi. Operaţiunea s-a încheiat cu transmiterea, sub controlul CNA,  a 5000 de euro către unul din suspecţi, iar după aceasta bărbatul a fost încătuşat şi escortat la sediul DGT Nord pentru audieri. La scurt timp, două femei au fost reţinute şi plasate în izolator pentru 72 de ore.

Toţi trei sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: